Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Parateket

Projektet drivs av: Fritidsbanken Sverige ideell förening

Beskrivning av projektet

Projektet Parateket ska öka möjligheten till aktiv fritid för personer med funktionsnedsättning genom att förbättra tillgången till idrotts- och fritidsutrustning som genom landets Fritidsbanker kan lånas ut till målgruppen.

Det är ofta dyrt att införskaffa specialanpassade fritidshjälpmedel och parasportutrustning och de flesta vill kunna prova sig fram innan man bestämmer sig för vad man eventuellt vill satsa på. Den utrustning som efterfrågas av målgruppen saknas idag ofta på Fritidsbankernas hyllor, men kan däremot stå oanvänd hos andra aktörer i samhället. Parateket kommer att kartlägga var det finns utrustning och utveckla logistik och samordning så att när behov och önskemål föreligger kan rätt utrustning matchas mot intresserad utövare från målgruppen.

Parateket inordnas efter projekttiden i Fritidsbankernas ordinarie verksamhet och ges fortsatt stöd genom samverkande föreningar, näringslivsaktörer och offentliga institutioner.

Beviljat belopp

8 081 086 kronor

Projektets tidstatus

30%

Projektet startade i mars 2021 och avslutas i mars 2024.

Beviljat belopp

8 081 086 kronor

Projektets tidstatus

30%

Projektet startade i mars 2021 och avslutas i mars 2024.

Kontakt

Ort
Karlstad
Sidan uppdaterades 2021-12-22.