Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Parkour och Freerunning

Projektet drivs av: KFUK-KFUMs Triangelförbund

Beskrivning av projektet

Le parkour skapades av David Belle i början av 90-talet i Lisses, utanför Paris. Det handlar om att på ett så smidigt, kontrollerat och snabbt sätt som möjligt ta sig från punkt A till punkt B genom att endast använda sig av kroppen som hjälpmedel.

Organisationen vill stödja den unga parkour-verksamheten genom att organisera den i åtta svenska städer. Man vill erbjuda utbildning i säkerhet och ledarskap, samordna och bygga upp träningslokaler inne och utomhus samt arrangera kunskapsutbyten för utövarna.

Målgrupp är ungdomar 12 - 26 år, som utövar parkour eller vill lära sig. De ungdomar som rekryteras till projektet ska genomgå en utbildning under tre helger för att lära sig om sporten, ledarskap och säkerhetstänkande samt KFUK-KFUM. Dessa ledare kommer därefter att kunna lära ungdomar i sina hemstäder samt organisera träning med mera. Fyra gånger per år kommer man att arrangera utbyten, "Jam", då utövarna kan åka till varandra och träna tillsammans.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2010 och avslutades i augusti 2013.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2010 och avslutades i augusti 2013.

Kontakt

Ort
Helsingborg
Sidan uppdaterades 2020-11-03.