Till innehållet

Parkourbana samt skateboardpark på fastigheten Vadet 3:192

Projektet drevs av: Dalarö Sportklubb

Beskrivning av projektet

Projektet ska anlägga en parkourbana och skateboardpark på Dalarö.

Projektet syftar till att anlägga en parkourbana och skateboardpark på Dalarö. Idén har utvecklats och drivits på av Dalarö Sportklubbs barn och ungdomar. Föreningen har testat intresset för parkour genom att erbjuda inomhusträning i en gymnastiksal vilket har bekräftat att efterfrågan finns. Anläggningen kommer i första hand att användas spontant av barn och ungdomar, men i samarbete med föreningar och fritidsgården på orten kommer även prova-på-dagar, tävlingar och träning i organiserad form att arrangeras. Det kommer att finnas möjlighet att låna utrustning för de barn som till exempel inte har en egen skateboard.

Efter projektet

Redan före invigningen började människor att använda anläggningen. Det är öppen verksamhet varje söndag med instruktörer. RBU har parkourverksamhet. En projektgrupp bestående av ungdomar tillsattes redan innan projektstart och lever vidare fortfarande.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2019.

Kontakt

Ort
Dalarö

Liknande projekt

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

Sidan uppdaterades 2021-09-14.