Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Passion for climate

Projektet drivs av: Danceculture DF

Beskrivning av projektet

Projektet Passion for Climate ska skapa en helt ny metod som kanaliserar ungas passioner mot ett högre klimatengagemang.  

Projektet ska brygga samman unga, skola, forskning och föreningsliv med klimatet som ledstjärna. De flesta klimatprojekt utgår från det globala problemet för att sedan engagera människor. Dance Culture vill istället med projektet använda en omvänd process där man utgår från de ungas egna intressen och passioner för att via dessa tackla det globala problemet.

 Projektet har som mål att:

  • Unga använder sig av enkla och innovativa lösningar för att klimatengagera sig i den egna vardagen.
  • Unga ser Passion for Climate som metod för att sprida sina egna idéer framgångsrikt för effektiv klimatpåverkan. 
  • Unga känner möjlighet att påverka i hållbarhetsfrågor.
  • Unga har ett klimatengagemang som är integrerat och prioriterat hos dem själva.

Efter projektet kommer metoden att som ett gratis utbildningspaket kunna tankas ner från internet. Dance Culture kommer lägga till Passion for climate i sina olika dansfestivaler samt de utbildade ambassadörerna kommer sprida projektet vidare i Västra götalandsregionen. 

Projektets tidstatus

76%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutas i oktober 2022.

Projektets tidstatus

76%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutas i oktober 2022.

Kontakt

Ort
Mölndal
Sidan uppdaterades 2020-06-02.