Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Prickens kompisar

Projektet drivs av: Funkibator Öst Ideell förening

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att skapa förebildsmaterial för barn och unga med funktionsnedsättning och att ta fram en arbetsmodell som bygger på flexibelt distansarbete för vuxna med funktionsnedsättning.

Målet är att producera barnböcker om och för barn med funktionsnedsättning. I förlängningen ska man även utveckla och ta fram andra produkter, till exempel leksaker och kläder, som innehåller och är inriktade på funktionsnedsättning på olika sätt. På så sätt blir målgruppen både producenter och konsumenter av förebildsmaterial som idag helt saknas eller finns i begränsad utsträckning.

Produkterna ska tas fram av en arbetsgrupp som parallellt jobbar med att utveckla ett arbetssätt som bygger på tillgänglighet och flexibilitet för målgruppen. De personer som är med ska sitta på olika platser i landet, arbeta med digitala möten och ha ett flexibelt arbetssätt som minimerar hindren för målgruppen.

Tillsammans med relevanta samarbetspartners ska man producera tio barnböcker och börja utveckla annat förebildsmaterial för målgruppen. Projektet ska leva vidare som ett socialt företag där man skapar och säljer produkterna. Föreningen kommer ha ett fortlevnadsansvar och koordinera och utveckla verksamheten efter projektets slut.

Efter projektet

Projektet ledde till en verksamhet som fortsätter producera barnböcker med tema funktionsnedsättning. Under projektet producerades 31 böcker (målet var 10 böcker). De utvecklade också spel och leksaker. Verksamheten fortsätter i ett nytt förlag, Funkibator Förlag, och till det finns en webbshop:

Funkibators webbutik

Det drivs som en del inom Funkibators ekonomiska förening. Verksamheten finansieras genom försäljning av böckerna.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2017 och avslutades i april 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2017 och avslutades i april 2020.

Kontakt

Ort
Växjö
Sidan uppdaterades 2020-10-27.