Till innehållet

Projekt e-sport

Projektet drevs av: RBU Halland

Beskrivning av projektet

RBU Halland ska, tillsammans med ABF och flera e-sportsföreningar, utveckla metoder och redskap som gör det möjligt för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar att delta i olika e-sportssammanhang.

Genom att skapa digitala och fysiska kontaktytor vill projektet minska det sociala utanförskapet som målgruppen ofta upplever. Målet är dels att introducera e-sporten för målgruppen och produktanpassa spelverktygen med hjälp av Högskolan i Halmstad, dels att starta olika varianter av ligaspel. Efter projektet ska RBU och ABF sprida metoden i hela Sverige genom studiecirklar och ett aktivt deltagande i etablerade e-sportsammanhang.

Efter projektet

Projektet har skapat möjligheter för målgruppen att delta i e-sportevent. I projektet har spelträffar, onlinespel arrangerats. Arrangörer har fått kunskap genom projektet om målgruppens förutsättningar. Målgruppen har fått större kontaktytor. Projektet har även arbetat intensivt med att informera om e-sporten mot föräldrar. En barnbok om e-sport som riktar sig till målgruppen och vårdnadshavare har färdigställts.

Sammantaget har projektet bidragit till stärkt social, fysisk och mental hälsa för målgruppen.

Verksamheten lever vidare (beskriv var/hur) En utkomst av projektet var att en spelförening som drivs av målgruppen har startat – Young gamers. De bedriver fysisk- och online verksamhet. RBU har tillsammans med högskolan i Halmstad startat ett e-lab där målgruppen kan fortsätta utveckla metoder som ytterligare stärker målgruppens förutsättningar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2020 och avslutades i februari 2023.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2020 och avslutades i februari 2023.

Kontakt

Ort
Halmstad

Liknande projekt

  • Läs spelet!

    Projektet "Läs spelet!" är samarbete mellan idrotten och kulturen i Halmstad för att inspirera till läsglädje och ökad fritidsläsning och ge…

  • Nybyggnation av padelhall i Halmstad

    Syftet med projektet är att bygga en padelhall med två banor för att skapa fler aktiviteter för ortens barn och ungdomar.

  • Matlabbet

    Projektet går ut på att spela in tre stycken inspirerande filmer som visar matexperiment för barn i förskola, särskola och fritidsverksamheter.…

Sidan uppdaterades 2023-06-22.