Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Projekt e-sport

Projektet drivs av: RBU Halland

Beskrivning av projektet

RBU Halland ska, tillsammans med ABF och flera e-sportsföreningar, utveckla metoder och redskap som gör det möjligt för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar att delta i olika e-sportssammanhang.

Genom att skapa digitala och fysiska kontaktytor vill projektet minska det sociala utanförskapet som målgruppen ofta upplever. Målet är dels att introducera e-sporten för målgruppen och produktanpassa spelverktygen med hjälp av Högskolan i Halmstad, dels att starta olika varianter av ligaspel. Efter projektet ska RBU och ABF sprida metoden i hela Sverige genom studiecirklar och ett aktivt deltagande i etablerade e-sportsammanhang.

Projektets tidstatus

71%

Projektet startade i december 2019 och avslutas i december 2022.

Projektets tidstatus

71%

Projektet startade i december 2019 och avslutas i december 2022.

Kontakt

Ort
Halmstad
Sidan uppdaterades 2020-06-02.