Till innehållet

Projekt e-sport

Projektet drivs av: RBU Halland

Beskrivning av projektet

RBU Halland ska, tillsammans med ABF och flera e-sportsföreningar, utveckla metoder och redskap som gör det möjligt för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar att delta i olika e-sportssammanhang.

Genom att skapa digitala och fysiska kontaktytor vill projektet minska det sociala utanförskapet som målgruppen ofta upplever. Målet är dels att introducera e-sporten för målgruppen och produktanpassa spelverktygen med hjälp av Högskolan i Halmstad, dels att starta olika varianter av ligaspel. Efter projektet ska RBU och ABF sprida metoden i hela Sverige genom studiecirklar och ett aktivt deltagande i etablerade e-sportsammanhang.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2019 och avslutades i februari 2023.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2019 och avslutades i februari 2023.

Kontakt

Ort
Halmstad

Liknande projekt

  • Läs spelet!

    Projektet "Läs spelet!" är samarbete mellan idrotten och kulturen i Halmstad för att inspirera till läsglädje och ökad fritidsläsning och ge…

  • Nybyggnation av padelhall i Halmstad

    Syftet med projektet är att bygga en padelhall med två banor för att skapa fler aktiviteter för ortens barn och ungdomar.

  • 10 minuter-metoden

    Syftet med projektet är att utveckla en enkel och användarvänlig metod för att stödja idrottande ungdomars psykiska hälsa.

Sidan uppdaterades 2022-12-13.