Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

PROVA

Projektet drivs av: Folkuniversitetet, Kursverksamheten vid Lunds universitet

Beskrivning av projektet

Projektet riktar sig till unga vuxna med aktivitetsersättning och psykisk ohälsa. Nya metoder ska utvecklas genom en mix av skapande estetisk och kulturell verksamhet, kärnämnesstudier, praktiskt arbete, mentorskap och social träning.

PROVA är ett utvecklingsprojekt för unga vuxna med aktivitetsersättning och psykisk ohälsa. Projektet syftar till att utveckla nya metoder genom en mix av skapande estetisk och kulturell verksamhet, kärnämnesstudier, praktiskt arbete/sysselsättning (odling, bygg/hantverk, kreativ verkstad, café), mentorskap/coaching, samt social träning. I paketet ingår även arbetsträning/praktik på företag.

Det långsiktiga målet är ett arbete och/eller studier med egen försörjning där PROVA är ett steg på vägen.

Efter projekttidens slut tar medverkande kommuner tillsammans med Folkuniversitetet ansvar för projektets fortsättning.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2014 och avslutades i oktober 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2014 och avslutades i oktober 2017.

Kontakt

Ort
Landskrona
Sidan uppdaterades 2020-06-02.