Till innehållet

Röst!

Projektet drivs av: Sensus Studieförbund Västra Sverige

Beskrivning av projektet

RÖST! är ett projekt om unga och makt, demokrati och politik. RÖST! är partipolitiskt och religiöst obundet. RÖST! leds av Annica Carlsson Bergdahl & Jerker Andersson

Vi vill ta reda på, och lyfta fram, vad unga människor tycker och tänker kring samhällsfrågor och samtala om makt, demokrati och politik utifrån deras perspektiv. Det är odemokratiskt och kontraproduktivt att ungdomar stängs ute och inte är delaktiga. Dessutom går vi miste om nya idéer och erfarenheter. Vi måste på allvar ta oss tid att lyssna och öppna möjligheter för alla, oavsett ålder, att vara med i samhällsbygget. ”Ungdomar är en stor del av världen. Vi känner oss inte delaktiga och det har lett till att ungas syn på demokrati har blivit urholkad.” Isabella Carlsson 18 år. Frågorna de fått rör den tid vi lever i. Vad tycker du är skrämmande i dagens samhälle. Vilka problem finns? Vad är politik? Vad är bra med Sverige? Vad är en bra skola? Har unga någon makt? Vad är demokrati? Har du varit med och påverkat? Vad bör göras med de problem som följt på grund av den integrationspolitik vi har?  Är framtiden mörk eller ljus? Föredrar du kung eller president? Kärnkraft eller vindkraft? Höga eller låga skatter? Ska föräldraförsäkringen kvoteras? Dödsstraff, för eller emot?  Ladda ner gratis eller inte? Ska den som vill få bära slöja? Hur ser ditt drömsamhälle ut?  

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2009 och avslutades i december 2012.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2009 och avslutades i december 2012.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • #jobbet

    #jobbet är ett arbetsmarknadsprojekt som riktar sig till dig mellan 16-26 år. Vi arbetar med event- och föreningsverksamhet.

  • 365 saker du kan göra

    365 saker du kan göra är ett inspirationsnätverk med syftet att få unga människor att göra istället för att vara passiva.

  • Angels of Angered

    Die Bühnes nya projekt handlar om SKAM. Vi jobbar med tjejer mellan 13-20 år. Unga har blivit intervjuade. Vad vågar man inte prata om? Dom är…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.