Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Röst!

Projektet drivs av: Sensus Studieförbund Västra Sverige

Beskrivning av projektet

RÖST! är ett projekt om unga och makt, demokrati och politik. RÖST! är partipolitiskt och religiöst obundet. RÖST! leds av Annica Carlsson Bergdahl & Jerker Andersson

Vi vill ta reda på, och lyfta fram, vad unga människor tycker och tänker kring samhällsfrågor och samtala om makt, demokrati och politik utifrån deras perspektiv. Det är odemokratiskt och kontraproduktivt att ungdomar stängs ute och inte är delaktiga. Dessutom går vi miste om nya idéer och erfarenheter. Vi måste på allvar ta oss tid att lyssna och öppna möjligheter för alla, oavsett ålder, att vara med i samhällsbygget. ”Ungdomar är en stor del av världen. Vi känner oss inte delaktiga och det har lett till att ungas syn på demokrati har blivit urholkad.” Isabella Carlsson 18 år. Frågorna de fått rör den tid vi lever i. Vad tycker du är skrämmande i dagens samhälle. Vilka problem finns? Vad är politik? Vad är bra med Sverige? Vad är en bra skola? Har unga någon makt? Vad är demokrati? Har du varit med och påverkat? Vad bör göras med de problem som följt på grund av den integrationspolitik vi har?  Är framtiden mörk eller ljus? Föredrar du kung eller president? Kärnkraft eller vindkraft? Höga eller låga skatter? Ska föräldraförsäkringen kvoteras? Dödsstraff, för eller emot?  Ladda ner gratis eller inte? Ska den som vill få bära slöja? Hur ser ditt drömsamhälle ut?  

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2009 och avslutades i december 2012.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2009 och avslutades i december 2012.

Kontakt

Ort
Göteborg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.