Till innehållet

Scenplats Hudiksvall

Projektet drevs av: Scenplats Glada Hudik

Beskrivning av projektet

Föreningen Scenplats Glada Hudik ska med sina tre föreställningar levandegöra Hudiksvalls historia och skapa förståelse för samtiden och framtiden till barn, ungdomar och vuxna oavsett om man är infödd eller inflyttad i Hudiksvalls kommun. 

Föreningen Scenplats Glada Hudik ska med sina tre unika produktioner/föreställningar: 1721, Forsablått och Ett bloss i natten, ge barn och ungdomar möjlighet att på ett nyfiket och pedagogiskt sätt upptäcka och möta sin historia oavsett om man är infödd eller inflyttad. Denna idé har sakta men säkert växt fram under en längre tid, och genom ett intensivt researcharbete har kommunens skolor (Östra högstadiet, Läroverket, Lunds skola i Forsa, Bromangymnasiet, Glada Hudikskolan), Hudiksvalls kommun, Kultur i skolan, Kulturskolan; Glada Hudikteatern, Hudiksvalls Teaterakademi, Hudiksvalls arbetarteater, Kulturrådet, Hälsinglands Sparbank och Forsa Socken Skifteslag välkomnat detta initiativ och ställer sig bakom denna satsning. Målet är att 12 000 barn, ungdomar och vuxna ska få ta del av sin historia, reflektera och se likheter och skillnader från då och nu. Efter projekttidens slut har föreningen gjort en planering som sträcker sig ett par år framåt med ett fortsatt samarbete och en trolig och hållbar ekonomisk kalkyl.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Kontakt

Ort
Forsa Hudiksvall

Liknande projekt

  • WE & SPORTS

    Projektet ska minska den psykiska ohälsan bland skidåkande barn, ungdomar och elitsatsande unga vuxna upp till 26 år.

  • Ungdomskooperativ inom musik och film på Gotland

    Projektet ska skapa en plattform för unga nyanlända på Gotland som tillsammans med svenska ungdomar ska arbeta med projekt inom musik, film,…

  • TUSS (Trygghet, Uppmuntran, Självförtroende och Självtillit)

    Projektet ska stärka flickor i åldern 9-25 år och utveckla en metod för ökad inkludering i föreningslivet, anpassad efter Skellefteås lokala…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.