Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

SE - Vägen till arbete

Projektet drivs av: Samordningsförbundet Östra Södertörn

Beskrivning av projektet

Projektet ska genom metoden Supported Employment stötta personer som arbetstränar eller har sysselsättning på de sociala företagen i Haninge, Tyresö och Nynäshamn.

Syftet med projektet är att stödja de arbetsintegrerande sociala företagen i Haninge, Tyresö och Nynäshamn i deras arbete att vidga arbetsmarknaden. Genom projektets utbildade SE-handledare får deltagarna ett strukturerat och metodiskt stöd till anställning samt ett stöd till företagens inre arbete. Två delsyften: Fler personer som är sysselsatta i sociala företag ska få möjligheter till anställning på den reguljära arbetsmarknaden. Att tillsammans med de sociala företagen bana väg till den reguljära arbetsmarknaden för personer som är sysselsatta i de sociala företagen. De sociala företagen får ett stöd till att utveckla metoder för sitt inre arbete avseende ledarskap, värdegrund och arbetsmiljö.

Projektets mål är i korthet att: Genom SE-metoden ska 100 personer få stöd till anställning. 40 procent av deltagarna ska nå hel eller delvis egen försörjning.

Arbetsintegrerande sociala företag som finns i Haninge, Tyresö och Nynäshamn: - Bönorna i Handen - Café Matlådan - Textilmakarna - Stockholms stadsmission Brandbergen - Blå Vägen Jordbro - Hela Människan Nynäshamn - JobbVerket i Tyresö - Föreningen Medvind - Bönorna i Tyresö - Grow Tyresö Övriga samarbeten Samordningsförbundet Östra Södertörns medlemsorganisationer. Haninge kommun, Tyresö kommun, Nynäshamns kommun, Landstinget SLL, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Kontakt

Ort
Haninge, Tyresö, Nynäshamn
Sidan uppdaterades 2020-06-02.