Till innehållet

SE - Vägen till arbete

Projektet drevs av: Samordningsförbundet Östra Södertörn

Beskrivning av projektet

Projektet ska genom metoden Supported Employment stötta personer som arbetstränar eller har sysselsättning på de sociala företagen i Haninge, Tyresö och Nynäshamn.

Syftet med projektet är att stödja de arbetsintegrerande sociala företagen i Haninge, Tyresö och Nynäshamn i deras arbete att vidga arbetsmarknaden. Genom projektets utbildade SE-handledare får deltagarna ett strukturerat och metodiskt stöd till anställning samt ett stöd till företagens inre arbete. Två delsyften: Fler personer som är sysselsatta i sociala företag ska få möjligheter till anställning på den reguljära arbetsmarknaden. Att tillsammans med de sociala företagen bana väg till den reguljära arbetsmarknaden för personer som är sysselsatta i de sociala företagen. De sociala företagen får ett stöd till att utveckla metoder för sitt inre arbete avseende ledarskap, värdegrund och arbetsmiljö.

Projektets mål är i korthet att: Genom SE-metoden ska 100 personer få stöd till anställning. 40 procent av deltagarna ska nå hel eller delvis egen försörjning.

Arbetsintegrerande sociala företag som finns i Haninge, Tyresö och Nynäshamn: - Bönorna i Handen - Café Matlådan - Textilmakarna - Stockholms stadsmission Brandbergen - Blå Vägen Jordbro - Hela Människan Nynäshamn - JobbVerket i Tyresö - Föreningen Medvind - Bönorna i Tyresö - Grow Tyresö Övriga samarbeten Samordningsförbundet Östra Södertörns medlemsorganisationer. Haninge kommun, Tyresö kommun, Nynäshamns kommun, Landstinget SLL, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2014 och avslutades i september 2017.

Kontakt

Ort
Haninge, Tyresö, Nynäshamn

Liknande projekt

  • Makt i Media

    Makt i Media är en nyhetssajt där personer med funktionsnedsättningar arbetar med olika medieformer på sin fritid.

  • Utbildningsprojekt endometrios

  • Tillväxten - utvecklingen av ett deltagarägt tillsammansföretagande

    Projektet har sitt ursprung från en idé hos en grupp som skrivit en bok, Utanför vanligheten. De vill skapa ett "kunskapscentrum" i form av ett…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.