Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Skateboardkulturen

Projektet drivs av: Stiftelsen Regionmuseet i Kristianstad

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa en inkluderande och mångsidig upplevelse av skateboardkulturen samt utveckla arbetet där ungdomsgrupper medverkar i hela utställningsprocessen.

Syftet är att skapa en inkluderande och mångsidig upplevelse av skateboardkulturen samt att utveckla arbetet där ungdomsgrupper medverkar i hela utställningsprocessen.

Målet är att tillsammans med ungdomar och unga vuxna skateboardåkare producera en inkluderande pop-up vandringsutställning om skateboardkulturen, inkluderande mobila skateramper, en skatetävling, Nordisk skateboardfilmfestival samt en digital plattform för personliga berättelser, foto-, film- och skatespråkupplevelser. Med pop-up utställningen som kan finnas på andra platser än museer, i större och mindre städer och orter utan skateparker, kan fler ta del av skateboardkulturen. Målgrupp för medverkande i projektet är ungdomar från gymnasieålder och unga vuxna med eller utan funktionsvariationer. Metoden bygger på medskapande och delaktighet samt ett normkritiskt perspektiv.

Efter projekttiden ska pop-up utställningen ut på riksturné. En kärntrupp ska ta över Nordisk skateboardfilmfestivalproduktionen efter projektets slut. Digitala plattformen kommer förvaltas av Regionmuseet i Kristianstad.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2015 och avslutades i december 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2015 och avslutades i december 2018.

Kontakt

Ort
Kristianstad
Sidan uppdaterades 2020-06-02.