Till innehållet

SpinnVäxa / SpinnUnga

Projektet drivs av: Studieförbundet Bilda Väst

Beskrivning av projektet

Vad kan dans vara? Vem får kalla sig dansare? Vem har rätt till utbildning? Genom dansgrupper för barn och unga (SpinnVäxa) och kompaniet för unga dansare (SpinnUnga) ska projektet möjliggöra dansutbildning som är integrerad och öppen för alla.

Syftet med projektet är att utforma ett scenkonstkollektiv där personer med och utan funktionsnedsättning samskapar all scenkonst från ax till limpa tillsammans. En bärande tanke i projektet är att personer med funktionsvariationer inte bara ska få vara med och delta, utan även bidra. Under hela projektet kommer man att jobba med dans, musik och scenkonst som metod, med fokus på vad samskapande utöver funktionsgränserna innebär. Målgruppen är unga människor mellan 15-25 år med och utan funktionsnedsättning som är intresserade av att delta och bidra till ett scenkonstkollektiv och skapa banbrytande, normkritisk scenkonst tillsammans.

Under det tredje året kommer projektet sammanfatta och börja delge de metoder och verktyg till samskapande som man utvecklat under projektet, i workshop- och föreläsningsform samt i en dokumentärfilm. Man kommer även att implementera den erfarenhet av samskapande och delaktighet som man fått till sig genom projektet i sina redan befintliga verksamheter Dansutbildningen Språng och Passalen.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2015 och avslutades i april 2018.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i april 2015 och avslutades i april 2018.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2022-06-07.