Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

SPRAK in motion

Projektet drivs av: Teater Aros

Beskrivning av projektet

Projektet ska underlätta språkinlärningen för nyanlända och göra inlärningen lustfylld genom att använda teater och dramapedagogik i språkundervisningen.

Projektets syfte är att underlätta språkinlärningen för nyanlända och göra inlärningen lustfylld genom att använda teater och dramapedagogik i språkundervisningen. Föreningen vill vidareutveckla sitt arbete med nyanlända ungdomar och tillsammans med folkbildning, kommuner och skolor formalisera metoden. Målet är att utveckla och sprida metoden genom ett filmat metodmaterial som enkelt kan användas för arbetspass i introduktionsklasser och sfi-undervisning.

Efter projekttiden kommer metodmaterial med filmade dramaövningar att finnas tillgängligt på en pedagogisk plattform och Teater Aros fortsätter hålla i workshops för att lära ut metoden.

Projektets tidstatus

84%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Projektets tidstatus

84%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Kontakt

Ort
Uppsala
Sidan uppdaterades 2020-06-02.