Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Stall Bergtorp

Projektet drivs av: Tälje Skog och ungdom

Beskrivning av projektet

Stall Bergtorp - Föreningsgården alla kan ha glädje av nästan dygnet runt. Att ge barn och ungdomar en möjlighet att få besöka stall Bergtorp, en gård på landet i utkanten av Södertälje. Här finns hästar,åsnor,katter,hundar,ankor o höns.

Syftet med projektet är att ge barn och ungdomar en möjlighet att få ta del av föreningen Stall Bergtorps unika miljö, en gård på landet i utkanten av Södertälje. Här finns hästar, åsnor, katter, ankor och hundar. Projektet omfattar utomhuspedagogik för kommunens samtliga skolbarn/ungdomar (F 6 ? gymnasiet samt särskolorna) och som ett ställe att få arbetsträna på för ungdomar inom LSS, ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och socialmedicinsk problematik. Målet är att projektets innehåll ska fylla föreningens verksamhet dagtid, att man etablerat ett samarbete mellan målgruppernas företrädare och att målgruppen påverkat metod och innehåll i den fortsatta verksamheten. Två dagar i veckan vill man erbjuda kommunens samtliga skolor, från förskoleklass t.o.m. gymnasiet, besök på stall Bergtorp. Övrig tid riktar sig till ungdomar inom LSS, ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och socialmedicinsk problematik. Under skolloven anordnar man lägerverksamhet. Efter projekttidens slut har de olika förvaltningarna i Södertälje kommun skrivit avsiktsförklaringar som syftar till projektets fortsättning.    

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2014 och avslutades i juli 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2014 och avslutades i juli 2017.

Kontakt

Ort
Södertälje
Sidan uppdaterades 2020-06-02.