Till innehållet

Stall Bergtorp

Projektet drevs av: Tälje Skog och ungdom

Beskrivning av projektet

Stall Bergtorp - Föreningsgården alla kan ha glädje av nästan dygnet runt. Att ge barn och ungdomar en möjlighet att få besöka stall Bergtorp, en gård på landet i utkanten av Södertälje. Här finns hästar,åsnor,katter,hundar,ankor o höns.

Syftet med projektet är att ge barn och ungdomar en möjlighet att få ta del av föreningen Stall Bergtorps unika miljö, en gård på landet i utkanten av Södertälje. Här finns hästar, åsnor, katter, ankor och hundar. Projektet omfattar utomhuspedagogik för kommunens samtliga skolbarn/ungdomar (F 6 ? gymnasiet samt särskolorna) och som ett ställe att få arbetsträna på för ungdomar inom LSS, ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och socialmedicinsk problematik. Målet är att projektets innehåll ska fylla föreningens verksamhet dagtid, att man etablerat ett samarbete mellan målgruppernas företrädare och att målgruppen påverkat metod och innehåll i den fortsatta verksamheten. Två dagar i veckan vill man erbjuda kommunens samtliga skolor, från förskoleklass t.o.m. gymnasiet, besök på stall Bergtorp. Övrig tid riktar sig till ungdomar inom LSS, ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och socialmedicinsk problematik. Under skolloven anordnar man lägerverksamhet. Efter projekttidens slut har de olika förvaltningarna i Södertälje kommun skrivit avsiktsförklaringar som syftar till projektets fortsättning.    

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2014 och avslutades i juli 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juli 2014 och avslutades i juli 2017.

Kontakt

Ort
Södertälje

Liknande projekt

  • Hero Of The Talk

    Projektet ska minska psykisk ohälsa bland unga genom att utveckla metoder mot mobbning och utanförskap.

  • Naturlig mötesplats för alla

    Projektet ska stärka barn och ungdomar till att växa som individer genom att använda djur och natur som resurs för personlig utveckling.

  • Funka utan skam

    Funka utan skam syftar till att stärka individer med assyrisk bakgrund som har en funktionsnedsättning. Projektet kommer också att rikta sig till…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.