Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Steget ur bojan

Projektet drivs av: Vänersborgs kommun arbetsmarknadsavdelningen

Beskrivning av projektet

Steget ut ur bojan syftar till att hjälpa skuldsatta ungdomar mellan 18-25. Vi ska ge dom verktyg för att kunna få kraft och vilja att förändra sitt liv. 

Deltagarna i Steget ur Bojan får en ungdomsanställning under ett år efter avklarad praktik på 2-3 veckor. Vi tar tillsammans fram en hållbar budget och sen börjar deltagarna betala av på skulderna. Vi ringer till fordringsägare, gör avbetalningsplaner och betalningsackord. Deltagarna får även under tiden i projektet delta på föreläsningar av såsom Konsument-rådgivningen, Skuld & budget-rådgivning, Skatteverket och banker. Förutom att börja betala av på sina skulder vill vi även att deltagarna ska få mer koll på sin ekonomi och få ett sunt tankesätt om konsumtion. 

Efter projekttidens slut hoppas vi att denna metod har visat sig framgångsrik och att kommunen därför kommer att vara villig att driva verksamheten vidare. Att man ska satsa både på förebyggande insatser samt dessa insatser för att minimera att ungdomar hamnar i skuldfällan och får hjälp om de redan hamnat där. Detta för att ge hopp åt ungdomar att det går att komma vidare, bli av med skulder och se nyttan med att ta ett arbete eller studera.

Samarbete mellan Vänersborgs kommun, Arvsfonden och ABF.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2013 och avslutades i oktober 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2013 och avslutades i oktober 2016.

Kontakt

Ort
Vänersborg
Sidan uppdaterades 2020-06-02.