Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Svenska för döva nyanlända

Projektet drivs av: Västanviks Folkhögskola

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att producera ett digitalt och visuellt utbildningsmaterial för döva vuxna och ungdomar som flytt eller flyttat till Sverige.

Projektet syftar till att producera ett digitalt och visuellt utbildningsmaterial för döva vuxna och ungdomar som flytt eller flyttat till Sverige. Utbildningsmaterialet ska underlätta inlärning av svenskt teckenspråk och skriftspråk.

Målet är att skapa en webbaserad grundutbildning där förklaringar ges på anpassat teckenspråk och som följer skolverkets kursplaner för SFI/TFI, nivå A, B och C. Materialet innehåller illustrationer, bilder, filmer samt skriv- och läsövningar. I samarbete med målgruppen kommer materialet att tas fram och testas.

Efter projektet ska ett webbaserat utbildningsmaterial finnas tillgängligt för lärare och elever att användas i SFI undervisningen och för självstudier.  

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

Ort
Leksand
Sidan uppdaterades 2020-06-02.