Till innehållet

Teknik har ingen ålder och inga hinder

Projektet drivs av: Studieförbundet Vuxenskolan Skaraborg

Beskrivning av projektet

Genom projektet ska äldre med funktionsnedsättning i Gullspång, Töreboda, Mariestad och Skövde kommun, få personlig handledning och hjälp i den digitala världen av IT-intresserade och mer datorvana yngre personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar.

Äldre med funktionsnedsättning, bosatta i Gullspång, Töreboda, Mariestad och Skövde kommun och som idag upplever att de befinner sig utanför den digitala världen men är intresserade av att lära sig mer om detta, ska under projekttiden få personlig handledning och hjälp. Detta ska ske med hjälp av IT-intresserade och mer datorvana yngre personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar, som ofta har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.

Målgruppen får genom projektet en utbildning och handledning i att bli en ”datavän”, samtidigt som de får en meningsfull sysselsättning.

Projektet vänder sig även till äldre som är mer teknikvana och vill engagera sig som ambassadörer och stöd för datavännerna. Den mindre avgift som i framtiden betalas av målgruppen kommer att ge datavännerna en extra inkomst och stödja projektets fortlevnad.

Beviljat belopp

1 942 113 kronor

Projektets tidstatus

97%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Beviljat belopp

1 942 113 kronor

Projektets tidstatus

97%

Projektet startade i juli 2020 och avslutas i juli 2023.

Kontakt

Ort
Falköping

Liknande projekt

  • Skaraborgshistorier - Vägen framåt för filmskapande ungdomar i Skaraborg

    Projektet ska skapa en tydlig kontext där ungdomar ska kunna producera film under semiprofessionella förhållanden för att bli självständiga kreatörer.

  • Arbetskamraterna

    Projektets syfte är att möjliggöra för personer med Downs syndrom och andra intellektuella funktionsvariationer att få jobb.

  • Arena Paraidrott

    Parasport Jämtland-Härjedalen ska under tre år utveckla och testa en modell för inkludering av paraidrotten i idrottsrörelsen med fokus på…

Sidan uppdaterades 2022-04-29.