Till innehållet

Tillbyggnation av lift på Båsenberga 2:22 Vingåker

Projektet drevs av: Båsenberga Slalomklubb

Beskrivning av projektet

Projektets syfte är att göra Båsenbergabacken och alpina aktiviteter tillgängliga för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning.

I projektet ingår att ersätta en knapplift med en ankarlift, bredda liftgatan och göra en del markanpassningar. Den nya ankarliften möjliggör att personer med skicarts, bi- och sitskis kan åka lift. Den gynnar även personer med funktionsnedsättning som har behov av att åka lift tillsammans med någon. Efter byggnationen kommer prova-på-dagar, friluftsdagar och aktiviteter i samarbete med bland annat funktionshindersorganisationer och särskolor att arrangeras.

Efter projektet

Byggnationen av liften är genomförd enligt plan. Träning för personer med funktionsnedsättning bedrivs bland annat av Friluftsfrämjandet och Tullängsgymnasiet i Örebro.

Beviljat belopp

3 415 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2020.

Beviljat belopp

3 415 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i september 2020.

Kontakt

E-post
Ort
Vingåker

Liknande projekt

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

  • Aktivitetspark, skatepark utomhus

    Björkparken Delsbo vill bygga en skatepark i betong som även fungerar för inlines, kickbike och BMX.

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

Sidan uppdaterades 2023-06-27.