Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Tillgänglig scen

Projektet drivs av: Stiftelsen Mosaik

Beskrivning av projektet

Projektet ska omvandla en ny yta till en dans- och teaterscen som ska anpassas för personer med funktionssättning.

Syftet med projektet är att omvandla en ny yta till en dans- och teaterscen som ska anpassas för personer med funktionssättning. Målgruppen ska få möjlighet att jobba bakom och framför scenen. Projektet ska leda till att det i Stockholm skapas en scen som erbjuder tillgänglighet för alla oavsett funktionsvariation både vad gällande arbetet före och efter en föreställning, runt scenen (ljud och ljus) och arbetet på scenen som dansare, skådespelare och som publik.

Efter projektet

Byggnationen är klar. På grund av coronapandemin och det rådande samhällsläget så har stiftelsen följt de rekommendationer som sagts. 30 personer med funktionsnedsättning jobbar på Mosaikteatern. Föreställningar och evenemang planeras tillsammans med målgruppen.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2019.

Kontakt

Ort
Hägersten
Sidan uppdaterades 2021-09-22.