Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Tillgänglighetsanpassning av sommarhem

Projektet drivs av: Frälsningsarmén

Beskrivning av projektet

Frälsningsarmén i Alingsås ska tillgänglighetsanpassa föreningshuset Sommarhemmet för ny verksamhet för personer med demens.

Frälsningsarmén i Alingsås ska skapa en plats för att utveckla fritids- och utomhusaktiviteter. Målgruppen är personer med demens och deras anhöriga/närstående och verksamheten ska bedrivas i och omkring föreningshuset Sommarhemmet, beläget vid sjön Färgen strax utanför Alingsås. Genom tillgänglighetsanpassning av huset kommer ny verksamhet för personer med demens att starta i Frälsningsarmens regi. Aktiviteterna kommer att anpassas efter varje persons önskemål och förmåga, till exempel läger, paddling, utflykter och andra sätt att vara nära naturen.

Projektet görs i samarbete med kommunen, Demensföreningen i Alingsås, Demensförbundet och Bräcke Diakoni.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2017.

Kontakt

Ort
Alingsås
Sidan uppdaterades 2020-06-02.