Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Tillgänglighetsanpassning av sommarhem

Projektet drivs av: Frälsningsarmén

Beskrivning av projektet

Frälsningsarmén i Alingsås ska tillgänglighetsanpassa föreningshuset Sommarhemmet för ny verksamhet för personer med demens.

Frälsningsarmén i Alingsås ska skapa en plats för att utveckla fritids- och utomhusaktiviteter. Målgruppen är personer med demens och deras anhöriga/närstående och verksamheten ska bedrivas i och omkring föreningshuset Sommarhemmet, beläget vid sjön Färgen strax utanför Alingsås. Genom tillgänglighetsanpassning av huset kommer ny verksamhet för personer med demens att starta i Frälsningsarmens regi. Aktiviteterna kommer att anpassas efter varje persons önskemål och förmåga, till exempel läger, paddling, utflykter och andra sätt att vara nära naturen.

Projektet görs i samarbete med kommunen, Demensföreningen i Alingsås, Demensförbundet och Bräcke Diakoni.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i april 2017.

Kontakt

Ort
Alingsås
Sidan uppdaterades 2020-06-02.