Till innehållet

Tillgänglighetsanpassningar på fastigheten Ystad Herrestad 76:1 i Ystads kommun

Projektet drevs av: Ystads Ridklubb Ideell förening

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att utveckla verksamheten inom ridning för personer med funktionsnedsättning genom att göra tillgänglighetsanpassningar i klubbhus samt att anlägga en kortare och särskilt anpassad ridbana.

Genom projektet förbättras möjligheterna för personer med funktionsnedsättning att delta fullt ut i verksamheten. Förutom ridning för målgruppen planerar klubben för utbildningar, kurser och prova-på tillfällen i samarbete med kommunen och regionala funktionshindersorganisationer.

Efter projektet

Byggnationen har slutförts och en invigning har genomförts. Pandemin kom lite i vägen och har påverkar en del av kostnaderna men det har funkat i alla fall. Det som också tyvärr påverkat lite i projektet är att projektets ekonomiansvariga lämnade sin post och det var en del att ta hand om när hen lämnade en inte helt korrekt hantering av projektet. Det medförde att redovisningen blev försenad.

Funkisridning bedriv varje vecka.

Beviljat belopp

4 343 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2020.

Beviljat belopp

4 343 000 kronor

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i december 2020.

Kontakt

Ort
Ystad

Liknande projekt

  • Nybyggnation av padbolbana

    Syftet med projektet är att anlägga en padbolbana för föreningens barn och ungdomar.

  • Multianläggning på Svensbyn

    Svensby sportklubb ska bygga en multiarena med yta för konstgräs, parkour/hinderbana, klättervägg, beachvolleyplan, boulebana, kombinerad…

  • Byggnation av två padelbanor

    Vetlanda racketklubb (före detta Vetlanda tennisklubb) ska bygga en hall för två padelbanor i direkt anslutning till sin tennisanläggning.

Sidan uppdaterades 2023-06-21.