Till innehållet

Tillsammans

Projektet drevs av: Almtuna IS

Beskrivning av projektet

Projektet är ett integrationsprojekt som ska skapa en plattform och mötesplats för nyanlända ungdomar i Uppsala som genom ishockey får nya kontakter och introduktion till det svenska samhället

Projektet Tillsammans är ett integrationsprojekt med syfte att skapa en plattform och mötesplats för nyanlända ungdomar i Uppsala. Projektet arbetar med att inkludera nyanlända i ishockeyn, en sport som för de flesta är en ny bekantskap. Inom ramen för projektet skapas nya kontakter och introduktion till det svenska samhället. Almtunas A-lags spelare är delaktiga i projektets aktiviteter och kommer att bli faddrar till nyanlända ungdomar. På sikt är planen att ungdomarna ska integreras i klubbens ordinarie verksamhet med träning, matcher och övriga aktiviteter. Genom samarbete med Uppsala Näringsliv planerar klubben söka sponsorstöd för att driva verksamheten vidare efter projekttiden.

Efter projektet

Projektet har förutom att introducera tusentals ungdomar till ishockeyn blivit en lokal kraftsamling och sambandscentral för aktiviteter riktade till nyanlända ungdomar från prioriterade områden som Gränby/Nyby, Gottsunda, Sävja och Stenhagen. Projektet har gett dessa ungdomar en väg in i förenings- och arbetslivet.

Totalt har över 8 000 ungdomar deltagit i någon av projektets många aktiviteter, mellan 400 och 500 har deltagit regelbundet varje år. Genom projektet har ungdomar utbildats till simledare och idrottsledare vartefter en del har fått praktikplatser och fasta anställningar.

Verksamheten fortsätter i Uppsala med finansiering från Uppsala kommun, företag, stiftelser och fonder.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

Ort
Uppsala

Liknande projekt

  • Yoga hela livet

    "Yoga för alla" ska utveckla en metod och ett metodmaterial för att anpassa och tillgängliggöra yoga för äldre personer med funktionsnedsättningar.

  • Hållbar väg mot jämställd fotboll

    Projektet vill möta strukturella problem och skapa bättre förutsättningar för mer jämställd fotbollsverksamhet.

  • Parkour och Freerunning

    Le parkour skapades av David Belle i början av 90-talet i Lisses, utanför Paris. Det handlar om att på ett så smidigt, kontrollerat och snabbt sätt…

Sidan uppdaterades 2020-10-20.