Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Tryggare uppväxt i Sverige

Projektet drivs av: ABF Jönköpings län

Beskrivning av projektet

Projektet ska stärka somaliska föräldrar och deras föräldraroll för att de ska kunna ge sina barn bättre uppväxtvillkor och en trygg tillvaro.

Syftet med projektet är att stärka somaliska föräldrar och deras föräldraroll för att de ska kunna ge sina barn bättre uppväxtvillkor och en trygg tillvaro. Detta ska uppnås genom en föräldrautbildning som ska främja ett stärkt föräldraskap och leda till ökad självständighet samtidigt som utanförskap förebyggs. Ett utbildningspaket utvecklas i nära samarbete mellan föreningar och samhällsaktörer, såsom somaliska föreningar och idrottsföreningar, kommun, Arbetsförmedling, polis, socialtjänst, skola. Projektet innehåller även riktad samhällsinformation och sociala relationer i form av nätverksfamiljer som fungerar som stöd i integrationen. Föräldrastödsprogrammet ska sedan utvecklas till att inkludera fler nationaliteter. Genom projektet kommer nyanlända barnfamiljer i Jönköpings län få nya verktyg i sitt föräldraskap.

Efter projekttiden kommer den somaliska föreningen Ladan att ansvara för föräldrautbildningen bland annat i form av studiecirklar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2018 och avslutades i juni 2021.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2018 och avslutades i juni 2021.

Kontakt

Ort
Jönköping
Sidan uppdaterades 2020-06-02.