Till innehållet

Tryggare vardag - ett metodutvecklingsprojekt av, för och med personer med Parkinsons sjukdom

Projektet drivs av: Föreningen KFUK-KFUM i Ystad

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att stärka målgruppen fysiskt och psykiskt. Framför allt har projektet fokus på olika falltekniker.

Personer som drabbas av Parkinsons sjukdom får ofta vaga obehag/skakningar till en början, i en arm eller ett ben men därefter kan talet påverkas och bli långsammare. Andra vanliga symptom är försämrad avståndsbedömning på grund av dubbelseende, stela ögonmuskler, yrsel och nedsatta balansreflexer.

Projektet syftar till att stärka målgruppen fysiskt och psykiskt. Framför allt har projektet fokus på olika falltekniker. Projektet ska bygga upp en stabil regional struktur mellan Parkinsonföreningarna och kampsportföreningarna i Skåne så att fler föreningar, fler Parkinsonsjuka och fler ledare inom österländska sporter kan fortsätta samverka och utveckla verksamheten i studiecirkelform efter projekttiden. Inom de olika kampsporterna utvecklas tidigt förmågan att lära sig falla utan att skada sig.

Beviljat belopp

5 949 018 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutades i oktober 2023.

Beviljat belopp

5 949 018 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutades i oktober 2023.

Kontakt

Ort
Ystad

Liknande projekt

  • LIV Lungt Inre Välmående

    Projektet ska utveckla metoder och verksamhet som baseras på yoga och mindfulness. Målgruppen är personer som på grund av stroke eller Parkinson har…

  • Peer Support

  • Coachprojektet 2.0

    Projektet ska utveckla och anpassa en befintlig modell med förebildscoacher till nya målgrupper.

Sidan uppdaterades 2023-04-11.