Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Tryggare vardag - ett metodutvecklingsprojekt av, för och med personer med Parkinsons sjukdom

Projektet drivs av: Föreningen KFUK-KFUM i Ystad

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att stärka målgruppen fysiskt och psykiskt. Framför allt har projektet fokus på olika falltekniker.

Personer som drabbas av Parkinsons sjukdom får ofta vaga obehag/skakningar till en början, i en arm eller ett ben men därefter kan talet påverkas och bli långsammare. Andra vanliga symptom är försämrad avståndsbedömning på grund av dubbelseende, stela ögonmuskler, yrsel och nedsatta balansreflexer.

Projektet syftar till att stärka målgruppen fysiskt och psykiskt. Framför allt har projektet fokus på olika falltekniker. Projektet ska bygga upp en stabil regional struktur mellan Parkinsonföreningarna och kampsportföreningarna i Skåne så att fler föreningar, fler Parkinsonsjuka och fler ledare inom österländska sporter kan fortsätta samverka och utveckla verksamheten i studiecirkelform efter projekttiden. Inom de olika kampsporterna utvecklas tidigt förmågan att lära sig falla utan att skada sig.

Beviljat belopp

5 949 018 kronor

Projektets tidstatus

36%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2023.

Beviljat belopp

5 949 018 kronor

Projektets tidstatus

36%

Projektet startade i oktober 2020 och avslutas i oktober 2023.

Kontakt

Ort
Ystad
Sidan uppdaterades 2020-09-30.