Till innehållet

Ung Plattform

Projektet drevs av: Konstföreningen Panncentralens Vänner

Beskrivning av projektet

Projektet vänder sig till ungdomar i utanförskap och nyanlända ungdomar för att de ska få en lust och en struktur i vardagen som ska hjälpa dem med förberedande till avslutande av skolgång eller yrkesutbildning.

Ung Plattform vänder sig till ungdomar i utanförskap och nyanlända ungdomar i syfte att de ska få en lust och en struktur i vardagen som ska hjälpa målgruppen med förberedande till avslutande av skolgång eller yrkesutbildning.

Projektet har som mål att skapa en innehållsrik, spännande mötesplats för mångkulturell verksamhet och att utveckla en förberedande träning för skola och yrkesutbildning genom fördjupade samarbeten lokalt och regionalt. Metoden bygger på att de unga ska planera och skapa skulpturer och utställningar där de måste ta hänsyn till tidsaspekten, konstruktionen och kostnaden, en övning i samarbete, struktur, språk, eget ansvar. Ungdomar som kommer via AF kommer att få en mentorsutbildning förutom deltagandet i projektet. I sitt mentorskap får de ansvar för att stödja de nyanlända.

Den långsiktiga överlevnaden bygger på kommunernas delaktighet och samarbetet med Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten, Migrationsverket med flera.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i december 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2014 och avslutades i december 2017.

Kontakt

Ort
Mariestad

Liknande projekt

  • Konstpedagogiskt utvecklingsprojekt

    Panncentralen är beläget i den natursköna parken Johannesberg i centrala Mariestad. Ett perfekt mål för en kulturell utflykt.

  • Nybyggnation av multiplan på fastigheten Fågelö 4:4 Torsö

    Projektet syftar till att bygga om en äldre tennisplan till en multiplan för att kunna inrymma flera olika aktiviteter, på Torsö i Vänern.

  • Demokratiodling

    Detta är ett stadsodlingsprojekt, med fokus på demokratifrågor, som ska genomföras med unga i Stockholms förorter. Arbetet börjar i Botkyrka men ska…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.