Till innehållet

Ung Positiv Kraft - Arbetsintegrerat socialt företagande som ett steg på vägen

Projektet drevs av: Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) Syd Halland

Beskrivning av projektet

Projektet ska stärka ungdomars inflytande i samhället genom att skapa möjligheter för dem att utvecklas, organisera sig och bedriva samhällsinriktat arbete.

Syftet med projektet är att stärka ungdomars inflytande i samhället genom att skapa möjligheter för dem att utvecklas, organisera sig och bedriva samhällsinriktat arbete. Föreningen vill testa ett nytt koncept där ungdomar skapar förutsättningar för ungdomar som är självstärkande och som kan fungera som en språngbräda in i arbetslivet. Målgruppen är ungdomar som varken arbetar eller studerar. Projektet kommer uppskattningsvis att involvera 60 ungdomar under det första året. Platsen för genomförandet är Bastionen i Norre Katts park i Halmstad. Deltagarna ska arbeta med att bland annat organisera och driva olika kulturarrangemang. Deltagarna ska utbilda sig i kooperativt och socialt företagande med stöd av Coompanion.

Efter projekttiden ska deltagarna bilda ett arbetsintegrerat socialt företag och det är i denna form som verksamheten ska drivas vidare. I det sociala företaget ska unga människor kunna praktisera samt stärka sitt självförtroende och självkänsla för att blir redo att gå vidare till studier eller anställning.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2012 och avslutades i mars 2015.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2012 och avslutades i mars 2015.

Kontakt

Ort
Halmstad

Liknande projekt

  • Unga Kris Power

    Unga KRIS Power riktar sig till ungdomar/ vuxna upp till 26 år som letar efter sysselsättning (praktik, arbete eller studier) och vill förändra sitt…

  • Matlabbet

    Projektet går ut på att spela in tre stycken inspirerande filmer som visar matexperiment för barn i förskola, särskola och fritidsverksamheter.…

  • Kul med trav

    Vi vill skapa intresse för hästar och trav.Vi erbjuder en hästskötarutbildning för personer med funktionsnedsättning.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.