Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Ung Positiv Kraft - Arbetsintegrerat socialt företagande som ett steg på vägen

Projektet drivs av: Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) Syd Halland

Beskrivning av projektet

Projektet ska stärka ungdomars inflytande i samhället genom att skapa möjligheter för dem att utvecklas, organisera sig och bedriva samhällsinriktat arbete.

Syftet med projektet är att stärka ungdomars inflytande i samhället genom att skapa möjligheter för dem att utvecklas, organisera sig och bedriva samhällsinriktat arbete. Föreningen vill testa ett nytt koncept där ungdomar skapar förutsättningar för ungdomar som är självstärkande och som kan fungera som en språngbräda in i arbetslivet. Målgruppen är ungdomar som varken arbetar eller studerar. Projektet kommer uppskattningsvis att involvera 60 ungdomar under det första året. Platsen för genomförandet är Bastionen i Norre Katts park i Halmstad. Deltagarna ska arbeta med att bland annat organisera och driva olika kulturarrangemang. Deltagarna ska utbilda sig i kooperativt och socialt företagande med stöd av Coompanion.

Efter projekttiden ska deltagarna bilda ett arbetsintegrerat socialt företag och det är i denna form som verksamheten ska drivas vidare. I det sociala företaget ska unga människor kunna praktisera samt stärka sitt självförtroende och självkänsla för att blir redo att gå vidare till studier eller anställning.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2012 och avslutades i mars 2015.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2012 och avslutades i mars 2015.

Kontakt

Ort
Halmstad
Sidan uppdaterades 2020-06-02.