Till innehållet

Ung turnéproduktion

Projektet drivs av: Riksföreningen Svenska Gospelverkstaden

Beskrivning av projektet

Ung Turnéproduktion vill släppa fram och engagera unga runtom i landet i större och mindre turnéproduktioner, där de handleds av "rutinerade gamla rävar" för att själva utvecklas, inspireras och så småningom kunna genomföra samma sak själva.

Ung turnéproduktion riktar sig till ungdomar mellan 16 och 25 år och ska genomföra turnéer runt om i landet där ungdomar, både killar och tjejer, handleds av äldre mer erfarna branschmänniskor och lär sig skapa och genomföra fullfjädrade och professionella turnéproduktioner.

Målet är att dessa unga killar och tjejer i denna miljö lär sig massor, får växa, odla sitt intresse och får en känsla av sammanhang. Projektet engagerar även i förlängningen såväl medverkande ungdomar som ungdomar i publiken på varje föreställning. Ungdomarna ska sedan efter tre års tid kunna genomföra turnéproduktioner på helt egen hand från ax till limpa som inte bara engagerar publik utan också ungdomar på lokal nivå. En kunskap som man sedan vill förvalta och föra vidare till nästa unga generation.

Efter projekttidens tre år räknar projektet med att ha mycket kunnande och kontakter med kommun, landsting, sponsorer, lokala samarbetspartners samt upparbetat ett bredare publikunderlag så att ungdomsgrupper kan, utan ekonomiskt stöd från Arvsfonden, driva en omfattande turnéverksamhet där unga med lokal förankring engageras.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2014 och avslutades i juni 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2014 och avslutades i juni 2017.

Kontakt

Ort
Stockholm, Rikstäckande

Liknande projekt

  • SKOLSMART

    Skolsmart arbetar för att gymnasieelever ska veta om sina juridiska rättigheter och skyldigheter på sin arbetsplats - i skolan!

  • Skolträffen

    För att förebygga och minska fördomar skapar vi möten mellan ungdomar från olika områden med olika bakgrund. Syftet är att minska utanförskap,…

  • Skriva för förändring

    Skriva för förändring är ett nationellt skrivprojekt som riktar sig till frihetsberövade ungdomar på institution.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.