Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

UngOteket

Projektet drivs av: Västergötlands Oriernteringsförbund

Beskrivning av projektet

UngOteket är en ledarskapsutbildning där unga parallellt lär sig föreningskunskap och får arbeta praktiskt med att driva ett projekt i sin förening.

Västergötlands orienteringsförbund (VOF) har tillsammans med unga utvecklat en utbildning där de unga får handlingsutrymme och stöd av en mentor, ett koncept som sedan ska kunna användas i vilken idrott som helst. UngOteket ska genomföras med 180 orienterare mellan 13 och 25 år. Det syftar till att öka kunskap, engagemang, delaktighet och inflytande i och om sin idrott och förening. Deltagarna lär sig hur orientering ”blir till” och hur en förening fungerar. Samtidigt skapas utrymme och ges stöd så deltagarna kan och vågar ta plats och börjar verka för och i sin förening och idrott genom att genomföra en aktivitet på hemmaplan. Den lokala aktiviten gör att yngre tar plats samtidigt som äldre måste ge utrymme. På så vis kommer unga att ta över strategiskt och praktiskt arbete. En testverksamhet genomfördes 2015. Den blev framgångsrik och efterfrågad. Nu ska UngOteket utvecklas och nå fler och metoder och material ska spridas. Projektmål är att ta fram och sprida ett beständigt material, genomföra verksamheten med 180 deltagare, att deltagarna skapar minst 30 lokala projekt för över 2250 deltagare och att UngOteket blir en ordinarie del i den nationella orienteringsrörelsen samt har potential att spridas till fler idrotter. Efter projektet blir spridning och underhåll av UngOteket en del av VOF:s ordinarie verksamhet. 

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i september 2016 och avslutades i september 2019.

Kontakt

Ort
Skövde
Sidan uppdaterades 2020-06-02.