Till innehållet

Uppdrag 54 – Barnens rättigheter i fokus

Projektet drivs av: Folkets hus Hammarkullen

Beskrivning av projektet

I projektet uppdrag 54 intervjuas politiker, kändisar och beslutfattare om hur mycket de kan om Barnkonventionen. På detta sätt vill vi bidra till debatten om att göra Barnkonventionen till lag i Sverige.

Uppdrag 54 vill vara påtryckare gällande FN:s barnkonvention genom barns eget engagemang. Barnen som deltar i projektet är mellan 7-11 år och de intervjuar ett stort antal personer i ledande befattningar inom politiken, organisationer och andra personer med makt och inflytande, om barnkonventionen.

Barnen producerar även ett eget radioprogram som sänds fyra gånger i månaden. Inom projektet produceras det även film och metodbok som utgår från barnens intervjuer och den dokumenterar även det arbete som sker inom projektet. 

Efter projektets slut så kommer metoderna att bli en del av föreningens ordinarie verksamhet, vilket även vårt tidigare Arvsfondsprojekt till stor del har blivit. De filmer och metodböcker som har tagits fram i projektet kommer även distribueras, vilket bidrar till projektets fortlevnad. 

Vi kommer även att ta tillvara på den kunskap som barnen odlar inom föreningen, då de mer ”erfarna” barnen blir mentorer för de nya och yngre deltagarna.

Projektet utgår från barnens önskan och barnen är genomförare av projektets aktiviteter. Flera av barnen från ett tidigare projekt som vi har drivit kommer att vara med även i detta projekt. De barnen som har deltagit i tidigare projekt fungerar som mentorer för nya och yngre medlemmar i projektet. 

Centrum för urbana studier vid Göteborgs Universitet, Nytorpskolan, Emmaskolan och Salavador Allendes närradio. 

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2013 och avslutades i mars 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2013 och avslutades i mars 2016.

Kontakt

Ort
Hammarkullen

Liknande projekt

  • Skolbäcken

    Projektet ska anpassa och utveckla en befintlig skolverksamhet som bedrivs av Sportfiskarna för att inkludera målgruppen elever i grundsär- och…

  • Skratturnén - För alla barns rätt

    Clowner utan Gränser bjuder in till en Skratturné för att genom skratt, cirkus & samtal sprida kunskap & väcka engagemang för barns rättigheter &…

  • SMART hundutbildning

    Svenska Service- och Signalhundsförbundet ska utveckla en individanpassad hundutbildning för målgruppen personer med funktionsnedsättning.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.