Till innehållet

Uppdrag 54 – Barnens rättigheter i fokus

Projektet drevs av: Folkets hus Hammarkullen

Beskrivning av projektet

I projektet uppdrag 54 intervjuas politiker, kändisar och beslutfattare om hur mycket de kan om Barnkonventionen. På detta sätt vill vi bidra till debatten om att göra Barnkonventionen till lag i Sverige.

Uppdrag 54 vill vara påtryckare gällande FN:s barnkonvention genom barns eget engagemang. Barnen som deltar i projektet är mellan 7-11 år och de intervjuar ett stort antal personer i ledande befattningar inom politiken, organisationer och andra personer med makt och inflytande, om barnkonventionen.

Barnen producerar även ett eget radioprogram som sänds fyra gånger i månaden. Inom projektet produceras det även film och metodbok som utgår från barnens intervjuer och den dokumenterar även det arbete som sker inom projektet. 

Efter projektets slut så kommer metoderna att bli en del av föreningens ordinarie verksamhet, vilket även vårt tidigare Arvsfondsprojekt till stor del har blivit. De filmer och metodböcker som har tagits fram i projektet kommer även distribueras, vilket bidrar till projektets fortlevnad. 

Vi kommer även att ta tillvara på den kunskap som barnen odlar inom föreningen, då de mer ”erfarna” barnen blir mentorer för de nya och yngre deltagarna.

Projektet utgår från barnens önskan och barnen är genomförare av projektets aktiviteter. Flera av barnen från ett tidigare projekt som vi har drivit kommer att vara med även i detta projekt. De barnen som har deltagit i tidigare projekt fungerar som mentorer för nya och yngre medlemmar i projektet. 

Centrum för urbana studier vid Göteborgs Universitet, Nytorpskolan, Emmaskolan och Salavador Allendes närradio. 

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2013 och avslutades i mars 2016.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i mars 2013 och avslutades i mars 2016.

Kontakt

Ort
Hammarkullen

Liknande projekt

  • Samspel - Våldsprevention genom spel

    Sverok ska i samarbete med MÄN för jämställdhet genomföra ett projekt vars syfte är att utveckla metoder för att jobba med våldsprevention för barn…

  • Motivationslyftet för lågstadiet

    Syftet med projektet är att utveckla och anpassa Motivationslyftets program och material för elever i klasser F-3, lärare och föräldrar.

  • Insektsstigen

    Projektets syfte är att barn ska få möjlighet att skapa anknytning till insekter och få möjlighet att hjälpa pollinerande insekter genom ökad…

Sidan uppdaterades 2020-06-02.