Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Utbilda utbildarna

Projektet drivs av: Moomsteatern

Beskrivning av projektet

Projektet ska skapa ett nationellt nätverk för konstnärligt drivna dagliga verksamheter med teaterinriktning som inbegriper skådespelare med intellektuella funktionsvariationer.

Moomsteatern ska leda arbetet, som involverar teatergrupper i Malmö, Göteborg, Stockholm och Östersund, med att utbilda gruppernas pedagoger och ledare. Dessa ska genom projektet öka sin kunskap och kompetens inom dramapedagogik samt stärkas i sitt ledarskap. Grupperna har lite olika profil som får bilda utgångspunkt i möten och workshoppar samt i den gemensamma teaterproduktion som utgör projektets nav och som efter att den skapats turnerar i de medverkande regionerna. Under projektets gång värvas ytterligare medlemmar till nätverket. Den största inspirationskällan i arbetet blir Moomsteatern med 30 års erfarenhet och ett nära samarbete med Teaterhögskolan i Malmö. Moomsteatern är den enda teater i världen som erbjuder skådespelare med intellektuella funktionsvariationer riktiga anställningar. Erfarenheter, metoder och verktyg från projektet samlas i ett digitalt utbildningsmaterial med texter, bilder, filmer samt en förteckning över nätverkets medlemmar.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i maj 2017 och avslutades i maj 2020.

Kontakt

Ort
Malmö
Sidan uppdaterades 2020-06-02.