Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Utbyggnad av tillfälligt boende för särskilt infektionskänsliga barn

Projektet drivs av: Insamlingsstiftelsen Ronald McDonald Hus vid Akademiska sjukhuset i Uppsala

Beskrivning av projektet

Syftet är att möjliggöra för särskilt infektionskänsliga barn och ungdomar att övernatta i en bra miljö tillsammans med sina familjer, efter exempelvis en stamcellsoperation eller cytostatikabehandling.

Insamlingsstiftelsen Ronald McDonald Hus i Uppsala vill bygga ut Ronald McDonald Hus, ett boende intill Akademiska sjukhuset för sjuka barn och deras familjer. Den nya byggnaden ska innehålla 8 rum, varav tre med egen ingång. Efter önskemål från målgruppen ska rummen även ha sovalkover, där ungdomar kan få en plats för sig själv men ändå kunna vara i samma rum som sin familj. Samarbete sker med Akademiska sjukhuset, Ronald MacDonald barnfond och Ronald MacDonald House Charity Global (RMHC).

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2018.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i februari 2018.

Kontakt

Ort
Uppsala
Sidan uppdaterades 2020-06-02.