Till innehållet

Utvecklad stödverksamhet för tjejer och unga kvinnor med funktionsnedsättning

Projektet drevs av: Stockholms Tjejjour

Beskrivning av projektet

Alla ska känna att de kan kontakta en tjejjour när de behöver! Projektet riktar sig särskilt till tjejer med dolda funktionsnedsättningar.

Stockholms Tjejjour är en ideell förening som jobbar, framförallt, mot psykiskt, fysiskt och sexuellt våld mot kvinnor. Vi tar emot tjejer via stödjande möten, chatt, mail och telefonsamtal, samt i den öppna verksamheten med tjejgrupper, stödgrupper och information- och utbildning.  Stockholms Tjejjour har varje år cirka 500 nya jourkontakter och trots att alla tjejer och unga kvinnor kan ta kontakt med oss är det få tjejer med intellektuella funktionsnedsättningar som gör det. Detta är något vi finner väldigt problematiskt. Vi tror att vi i vår utåtriktade verksamhet har varit dåliga på att nå ut till bland annat särskolor och ungdomshabiliteringar, något vi under 2011 och 2012 vill bli bättre på. För att vi ska kunna kvalitetssäkra arbetet på jouren och på bästa sätt uppfylla de behov som finns hos våldsutsatta tjejer med funktionsnedsättningar - då speciellt utvecklingsstörningar och/eller autism/asperger och autismliknande tillstånd - behövs utbildning av anställda och ideellt arbetande joursystrar.  

Målet med projektet är att vi ska kunna förbättra vårt stöd till tjejer och unga kvinnor som har intellektuella funktionsnedsättningar med mild till måttliga utvecklingsstörningar och/eller autism/asperger och autismliknande tillstånd. Vi vill också, genom informationssatsningar, nå ut till fler tjejer med dessa funktionsnedsättningar så de har lättillgänglig och anpassad information om hur de kontaktar en tjejjour när de känner att de behöver.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2010 och avslutades i december 2013.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i december 2010 och avslutades i december 2013.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • Uppdrag överlevnad

    Syftet med Uppdrag överlevnad, ett film - och mediaprojekt, är att göra miljö och klimatforskning mer tillgänglig och intressant för den yngre…

  • Universell menskompetens - menskunskap för alla

    Projektet ska skapa ett lättillgängligt, lättanvänt och tidlöst material om mens som är kunskapshöjande för barn och unga som menstruerar.…

  • Första hjälpen till psykisk hälsa

    Projektet avbröts i juni 2021.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.