Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Utveckling av ny normkreativ funkisverksamhet med dragshow som kärna

Projektet drivs av: Kulturföreningen MUMS

Beskrivning av projektet

Projektet ska tillsammans med barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning utveckla tillgängliga normkreativa sagostunder i form av dragshows.

Tillsammans med målgruppen och flera organisationer ska den etablerade verksamheten Bland drakar och dragqueens skapa nya sagor som speglar målgruppen. Inom projektet kommer de utöver författande av nya sagor, utveckla en tillgänglig sagostundsmodell som utgår från målgruppens behov och önskemål för att upplevelsen ska bli så bra och tillgänglig som möjligt. Inom projektet kommer de även genomföra dragshowworkshoppar med och för målgruppen från bland annat Kung Saga särgymnasium och Mosaikteatern för att sedan framföra sin egen dragshow. Projektet kommer framföra sina sagostunder på bibliotek, men även i andra sammanhang. Projektet överlever dels inom föreningens befintliga verksamhet, genom att man utökar sin verksamhet med tillgängliga metoder. Dels genom att samarbetspartners och målgrupper fortsätter skapa sagor, dragshows och föreställningar efter avslutat projekt.

Projektets tidstatus

75%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutas i oktober 2022.

Projektets tidstatus

75%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutas i oktober 2022.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2020-06-02.