Till innehållet

Utveckling av ny normkreativ funkisverksamhet med dragshow som kärna

Projektet drivs av: Kulturföreningen MUMS

Beskrivning av projektet

Projektet ska tillsammans med barn, unga och vuxna med funktionsnedsättning utveckla tillgängliga normkreativa sagostunder i form av dragshows.

Tillsammans med målgruppen och flera organisationer ska den etablerade verksamheten Bland drakar och dragqueens skapa nya sagor som speglar målgruppen. Inom projektet kommer de utöver författande av nya sagor, utveckla en tillgänglig sagostundsmodell som utgår från målgruppens behov och önskemål för att upplevelsen ska bli så bra och tillgänglig som möjligt. Inom projektet kommer de även genomföra dragshowworkshoppar med och för målgruppen från bland annat Kung Saga särgymnasium och Mosaikteatern för att sedan framföra sin egen dragshow. Projektet kommer framföra sina sagostunder på bibliotek, men även i andra sammanhang. Projektet överlever dels inom föreningens befintliga verksamhet, genom att man utökar sin verksamhet med tillgängliga metoder. Dels genom att samarbetspartners och målgrupper fortsätter skapa sagor, dragshows och föreställningar efter avslutat projekt.

Projektets tidstatus

93%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutas i oktober 2022.

Projektets tidstatus

93%

Projektet startade i oktober 2019 och avslutas i oktober 2022.

Kontakt

Ort
Stockholm

Liknande projekt

  • Snacka Jämnt! - samtal om jämställdhet med asylsökande

    Projektet Snacka Jämnt! syftar till att genom studiecirklar samtala med asylsökande föräldrar och ungdomar kring normer, värderingar, seder och…

  • Locker Room Talk = Fair Play

    Projektet ska vidareutveckla och sprida en metod till hela landet som syftar till att lyfta samtal kring jämställdhet i idrottsföreningars…

  • Yallas jämställda hem

    Syftet med projektet är att rusta ensamkommande barn i familje- eller HVB-hem med kunskaper och förutsättningar för ett självständigt liv i Sverige.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.