Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Till innehållet

Vänd oss inte ryggen

Projektet drivs av: Stiftelsen Fryshuset

Beskrivning av projektet

Fryshuset ska utveckla en metod för hållbart främjande av demokrati. Metoden ska underlätta för skolan att uppfylla sitt demokratiuppdrag. Metodutvecklingen sker bland annat i samarbete med kommuner och skolor i Värmdö och Helsingborg kommun.

Den primära målgruppen är barn och unga i grundskolans årskurs 6, 7 och 8. Sekundär målgrupp är vårdnadshavare, lärare, ledning och övrig skolpersonal. Projektet ska även inkludera fritidsledare, fältassistenter och strategisk personal på kommunen.

Målet är att skapa en metod som är anpassad till skolans läroplan, kursmål och övriga uppdrag. Metoden ska bestå av estetiska processer (scen, radio och film), fortbildning för personal och utökad samverkan mellan skola och hem.

Den färdiga metoden ska överföras till en digital metodhandbok där texter, exempel på övningar, filmer och annat material kommer att erbjudas gratis till andra kommuner.

Projektets tidstatus

92%

Projektet startade i maj 2019 och avslutas i maj 2022.

Projektets tidstatus

92%

Projektet startade i maj 2019 och avslutas i maj 2022.

Kontakt

Ort
Stockholm
Sidan uppdaterades 2021-09-13.