Till innehållet

Vår röst

Projektet drivs av: Studieförbundet Vuxenskolans Regionförbund i Skåne

Beskrivning av projektet

Projektet riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning och drivs i nära samverkan med FUB och Inre Ringen Skåne. I projektet ges målgruppen verktyg för att nå ut och göra sin röst hörd. Projektet utvecklar metoder för journalistiskt berättande och man kommer bland annat att arbeta med skrivteknik, rörlig bild, intervjuteknik samt att tala inför publik. Framtaget material kommer sedan publiceras på en plattform som efter projektet övergår till Inre Ringen.

Inför valet 2026 ska projektet samverka med studiecirklar inom metoden Mitt val. Mitt val är en studiecirkel som togs fram i ett arvsfondsprojekt för drygt tio år sedan med lättläst information om hur vår demokrati fungerar som tillgängliggör röstning och politiska frågor för personer med intellektuell funktionsnedsättning. Projektet kommer att rapportera kring viktiga valfrågor och bjuda in politiker för utfrågning tillsammans med Mitt val.

Ett studiematerial och en cirkelledarutbildning med tillhörande handledningsmaterial tas fram som möjliggör för personer med intellektuell funktionsnedsättning att kunna bli cirkelledare i Vår röst-metoden. Metoden kommer att spridas via nätverksträffar och sociala medier och finnas tillgängliga efter projektet.

 

Beviljat belopp

4 820 600 kronor

Projektets tidstatus

2%

Projektet startade i maj 2024 och avslutas i maj 2027.

Beviljat belopp

4 820 600 kronor

Projektets tidstatus

2%

Projektet startade i maj 2024 och avslutas i maj 2027.

Kontakt

E-post
Ort
Lund

Liknande projekt

Sidan uppdaterades 2024-05-02.