Till innehållet

Växtkraft Thai

Projektet drivs av: RealStars Ideell förening Sverige

Beskrivning av projektet

Projekt Växtkraft Thai vänder sig till unga kvinnor mellan 18 och 25 år med thailändskt/asiatiskt ursprung som arbetar på thaimassagesalonger i Sverige. En del av målgruppen befinner sig i risk för att hamna i prostitution eller människohandel.

Projektets övergripande mål är att höja kvinnornas kunskap om sina rättigheter, stärka deras möjligheter till bra arbetsförhållanden och livsvillkor, fritt från utsatthet och exploatering. Projektet kommer att arbeta med uppsökande verksamhet, erbjuda workshops och stöd till målgruppen.

Projektet vänder sig även till myndigheter och andra relevanta aktörer för att skapa fokus och initiativ kring problemen.

Efter projekttiden ska ett nätverk för målgruppen ha etablerats, ett vägledningsmaterial ska ha tagits fram och myndigheter och civilsamhället ska ha fått ny kunskap och skapat nya samverkansformer för att adressera problemen inom delar av massagebranschen.

Beviljat belopp

2 627 414 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2021 och avslutades i januari 2023.

Beviljat belopp

2 627 414 kronor

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i januari 2021 och avslutades i januari 2023.

Kontakt

Ort
Göteborg

Liknande projekt

  • Något har hänt - om att må bättre efter sexuellt våld

    Syftet med projektet är att målgruppen personer med intellektuell funktionsnedsättning, ska få stärkta förutsättningar till trygghet, integritet och…

  • Extremkoll

    Projektet ska erbjuda alla unga i Sverige, 13-25 år, kunskap och verktyg för att stå emot extremistiska budskap och propaganda på nätet.

  • Extremkoll 2.0

    Syfte och mål med projektet är att bygga en plattform för aktörer som arbetar för demokratiska värden och mot våldsbejakande extremism tillsammans…

Sidan uppdaterades 2020-12-23.