Till innehållet

Vi kan också!

Projektet drevs av: Sölvesborg - Bromölla Kommunalförbund

Beskrivning av projektet

Eleverna åkte ut till förskolorna och presenterade sin idé. Föräldrarna lämnade beställningar, eleverna tillverkade armbanden, lämnade armband och faktura på förskolan, i barnets fack.

Att alla elever som vill oavsett funktionsnedsättning får delta i projektet. Att skapa oss ett nätverk i båda våra kommuner inom näringslivet. Att visa att även personer med en funktionsnedsättning kan lyckas och göra saker på ett bra sätt. Att få våra elever att prata med okända människor. Att påverka omgivningen - att se möjligheterna att anställa en ungdom med funktionshinder.

Det långsiktiga målet är att göra våra ungdomar mer anställningsbara.

På vår skola kommer vi att fortsätta att arbeta på detta praktiska sätt med kursen entreprenörskap. Vi kan bara se positiva saker med detta arbetssätt. Vi hoppas att vi kan inspirera andra skolor att prova. Vi kommer att fortsätta med kontakterna vi har skaffat oss med näringslivscheferna i kommunerna samt med svenskt näringsliv.

Eleverna är delaktiga i hela processen. Alla arbetar efter sin förmåga. Alla får hjälp med det de behöver men utmanas hela tiden. Varje vecka har vi ett möte där eleverna får komma med förslag hur vi ska gå vidare.

Vår främsta samarbetspartner är UF men vi samarbetar även med näringslivscheferna i kommunerna samt att vi ska samarbeta med FUB, mediaprogrammet på skolan samt med svenskt näringsliv.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2014 och avslutades i juni 2017.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i juni 2014 och avslutades i juni 2017.

Kontakt

Ort
Sölvesborg

Liknande projekt

  • Var kommer jag ifrån?

    Sölvesborgs järnvägsstation 1930-talet(?)

  • Hälsa och livskraft

    Projektet ska skapa och utveckla metoder för en sammanhållen rehabilitering för personer med MS som arbetar eller studerar i syfte att öka deras…

  • Anläggande av parkourpark i Sölvesborg kommun

    Sölvesborgsgymnasterna planerar att bygga en parkourpark utomhus. 

Sidan uppdaterades 2020-06-02.