Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Vilja

Projektet drivs av: Studieförbundet Vuxenskolan

Beskrivning av projektet

Projektet ska starta en ny LSS-verksamhet i Bollnäs där målgruppen personer med intellektuella funktionsnedsättningar genom teater och film ska arbeta för att minska förekomsten av kränkande beteenden bland barn och unga i skolåldern.

Projektet syftar till att starta en ny LSS-verksamhet i Bollnäs där målgruppen personer med intellektuella funktionsnedsättningar genom teater och film ska arbeta för att minska förekomsten av kränkande beteenden bland barn och unga i skolåldern. Målgruppen ska skriva, producera rekvisita, agera på scen och samtala om kränkningar i skolan. I projektet tas en ny metod fram där teater och film fungerar som verktyg att nå yngre barn i aktuella samhällsfrågor.

Målet är att skapa en verksamhet som ger förutsättningar till en meningsfull sysselsättning för målgruppen och som bidrar till utvecklandet av samhället.

Efter projektet ska verksamheten bli en dagligverksamhet som drivs som ett arbetsintegrerat socialt företag (ASF). Metod och material ska förvaltas av Vuxenskolan Gävleborg tillsammans med Antidiskrimineringsbyrån Dalarna och den nystartade verksamheten.

Projektets tidstatus

85%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Projektets tidstatus

85%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Kontakt

Ort
Söderhamn
Sidan uppdaterades 2020-06-02.