Till innehållet

We Stand App

Projektet drevs av: Kumulus

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att öka tryggheten och korta vägen till stöd för och med unga mellan 13-20 år som utsätts för näthat, rasism, kränkningar eller konflikter, med nätet som främsta utgångspunkt.

Projektet ska fungera som ett aktivt stöd på plats i stunden, om och när kränkningar sker. Projektet ska informera och utbilda ungdomar och hjälpa dem att aktiv verka för civilkurage på arenor där unga rör sig – både offline och online. Projektet genomförs i Kalmar region.

Projektets huvudmål är att skapa en trygg webbplattform som ska vara forum för kontakt, stöd och råd via en chattfunktion som ska bemannas av volontärer. Unga deltagare kommer därtill skapa olika IRL-aktiviteter, bland annat återkommande läger och festivaler för regionens ungdomar. Kunskap som samlas in från webbplattformen ska användas i regionens övriga arbete för att främja ungas trygghet och civilkurage. Efter projekttiden ska webbplattformen drivas i föreningens ordinarie regi. Ungdomarnas engagemang ska på olika sätt stöttas av föreningen.

Efter projektet

Projektet har skapat ett forum med syfte att lyfta frågor kring nätbrott, skyldigheter och rättigheter på nätet. Via en app, Instagram och Facebook har information samlats. Under de tre åren har workshops för 122 klasser med 2632 elever tagit del av projektets föreläsningar och workshops.

Verksamheten fortsätter framförallt genom det material som har tagits fram för workshops och som skickas ut till skolorna i Kalmar län. Det finns också tillgängligt på AV Media Kalmar läns medieportal (se länk nedan). Föreningen Kumulus kommer på grund av orsaker som inte har med projektet att göra att avvecklas. Fortsättningsvis hanteras appen ideellt av de som har ingått i ungdomsgruppen och projektet.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2017 och avslutades i juli 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i augusti 2017 och avslutades i juli 2020.

Kontakt

Ort
Kalmar

Liknande projekt

  • Tvångsvårdad men inte utan rättigheter

    Projektets övergripande syfte är att sprida kunskap om individers mänskliga rättigheter och uppmärksamma människorättskränkningar inom ramen för…

  • Stillin

    Projektet syftar till att stärka gymnasieelevers psykiska hälsa och välmående. Målet är att utveckla ett digitalt verktyg med yogaövningar och…

  • #vägraskuld

    Projektet syftar till att förändra förutsättningarna för unga anhöriga samt ta fram en metod för hur ett stöd för denna målgrupp skulle kunna se ut.

Sidan uppdaterades 2022-04-01.