Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

WE STAND UP

Projektet drivs av: Kumulus

Beskrivning av projektet

Projektet syftar till att öka tryggheten och korta vägen till stöd för och med unga mellan 13-20 år som utsätts för näthat, rasism, kränkningar eller konflikter, med nätet som främsta utgångspunkt.

Projektet ska fungera som ett aktivt stöd på plats i stunden, om och när kränkningar sker. Projektet ska informera och utbilda ungdomar och hjälpa dem att aktiv verka för civilkurage på arenor där unga rör sig – både offline och online. Projektet genomförs i Kalmar region. Projektets huvudmål är att skapa en trygg webbplattform som ska vara forum för kontakt, stöd och råd via en chattfunktion som ska bemannas av volontärer. Unga deltagare kommer därtill skapa olika IRL-aktiviteter, bland annat återkommande läger och festivaler för regionens ungdomar. Kunskap som samlas in från webbplattformen ska användas i regionens övriga arbete för att främja ungas trygghet och civilkurage. Efter projekttiden ska webbplattformen drivas i föreningens ordinarie regi. Ungdomarnas engagemang ska på olika sätt stöttas av föreningen.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Projektets tidstatus

100%

Projektet startade i februari 2017 och avslutades i februari 2020.

Kontakt

Ort
Kalmar
Sidan uppdaterades 2020-06-02.