Till innehållet

Tillgänglighetsanpassning av ridanläggning

Projektet drivs av: Tyresö Ryttarförening

Beskrivning av projektet

Tyresö ryttarförening har fått lokalstöd för att göra ridanläggningen på Fåradala gård tillgänglig för alla.

Tyresö ryttarförening ska ta ett helhetsgrepp och göra ridanläggningen på Fåradala gård tillgänglig för alla. För att möjliggöra för nya målgrupper att delta i ridverksamheten och få tillgång till anläggningen fullt ut ska man tillgänglighetsanpassa befintligt stall, kafé och utemiljö. I projektet ingår bland annat tillgängliga toaletter, duschutrymmen, hissar och lyftanordningar för att underlätta för personer med rörelsenedsättning att komma upp på hästryggen. Ny verksamhet som planeras är gruppridning, dagridläger och paradressyr för personer med funktionsnedsättning. Samarbete sker med Tyresö kommun och funktionshinderorganisationer i Stockholms län.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Projektets tidstatus

Projektet beviljades stöd i maj 2017.

Kontakt

Ort
Tyresö

Liknande projekt

  • Attityd 65+

    Projektets syfte är att motverka ålderism. Målgruppen är äldre personer över 65 år, som ska ta fram en utbildning för att få verktyg och strategier…

  • Nybyggnation - Velopark - Västerås Ängen 1

    Syftet med projektet är att skapa en plats där barn och ungdomar kan träffas och cykla på fritiden genom att bygga en pumptrackbana.

  • Nybyggnation av smådjursstall på fastigheten 23:2

    Syftet med projektet är att utveckla och bedriva verksamhet året om i funktionella lokaler anpassade för både barn och ungdomar.

Sidan uppdaterades 2020-06-02.