Till innehållet

Lokalstöd december 2021

Lokalstöd december 2021

Sorterade efter ort i bokstavsordning

ESLÖV
Eslövs Golfklubb får stöd med 2 110 000 kr för Nybyggnation av Studio för golf"

Syftet med projektet är att bygga en studio som gör det möjligt för klubbens juniorer att spela och träna golf året runt. Verksamheten kommer bestå av organiserad och spontan träning. Låneutrustning ska finnas.

GAGNEF
Gagnef-Floda Brukshundsklubb får stöd med 2 775 000 kr för "Nybyggnation av hundhall på fastigheten Floda Kyrkby 4:4 i Gagnefs kommun"

Projektets syfte är att utveckla åretruntverksamhet för i första hand barn, ungdomar och äldre över 65 år aktiva inom hundsport och annan idrott. I projektet ingår att bygga en hundhall som består av en isolerad stålhall med konstgräs och sandfyllning. Hallen kommer att användas för både spontan och organiserad verksamhet, exempelvis inom agility, kaninhoppning, fotboll, friidrott och boule.

HUDDINGE
Gladökvarns fastighetsägarförening får stöd med 433 000 kr för "Nybyggnation av padelbana på fritidsområde Gladö 1:3"

Syftet med projektet är att bygga en padelbana utomhus på fritidsområdet Gladö. Föreningen vill starta upp barn- och ungdomsverksamhet i padel. Prova-på-dagar, låneracket och organiserad träning ska erbjudas.

KRAMFORS
Nordingrå Intresse & Företagarförening får stöd med 416 000 kr för "Anläggande av tillgänglighetsanpassad slinga på fastigheterna Nordingrå Prästbord 1:1 och 1:2 samt Lidböle 2:5 i Kramfors kommun"

Projektets syfte är att främja fysisk och psykisk hälsa för i huvudsak personer med funktionsnedsättning och äldre genom att tillgängliggöra sjönära naturupplevelser i Nordingrå. I projektet ingår att anlägga en tillgänglighetsanpassad promenadslinga i närheten av Vågsfjärden och Prästtjärn. Slingan kommer att användas av bland annat pensionärs- och funktionshindersorganisationer för både spontana och för organiserade aktiviteter som exempelvis tipspromenader, bingo och stavgång.

MARK
Fritsla Hockeyklubb får stöd med 1 760 000 kr för "Ishockeybana/spontanidrottsplats på fastigheten Fritsla 2:90 i Marks kommun"

Syftet med projektet är att skapa nya och utveckla utbudet av befintliga aktiviteter för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning i Fritsla. I projektet ingår att bygga om en mindre befintlig ishockeyrink samt anlägga ett nytt underlag som möjliggör åretruntverksamhet. Nya inlinesgrupper kommer att startas med återkommande träningar. Verksamheten kommer att vara både organiserad och spontan.

SKELLEFTEÅ
Bureå Idrottsförening får stöd med 1 021 000 kr för "Byggnation av padelbana"

Syftet med projektet är att anlägga en padelbana med tak. Padelverksamheten kommer bedrivas inom en padelsektion. Föreningens huvudsakliga målgrupp är barn och ungdomar under 25 år. Organiserad träning med ledare kommer bedrivas i hallen. Den nya padelbanan kommer att vara tillgänglighetsanpassad för att alla ska kunna spela.

SVEG
Lofsdalens Sportklubb får stöd med 1 560 000 kr för "Nybyggnation av multiarena, Lofsdalen 32:21 i Härjedalens kommun"

Projektets syfte är att bredda utbudet av idrottsaktiviteter för barn och unga i Lofsdalen. I projektet ingår att bygga en multiarena med konstgräs, bollmål, sarg och belysning. Vintertid kan den även spolas och göras om till isrink. Verksamheten kommer att bestå av både spontana och organiserade idrottsaktiviteter. Exempel på lagidrotter som kommer att bedrivas och som inte finns på orten idag är basket, handboll, innebandy, fotboll, volleyboll, bandy och ishockey.

SÖDERHAMN
Ljusne AIK Fotbollsförening får stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation av konstgräsplan på fastigheten Ljusne 2:67 i Söderhamns kommun"

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn, ungdomar och äldre genom att anlägga en belyst 11-manna konstgräsplan. Med den nya planen kommer träningsförutsättningarna att förbättras och säsongen förlängs avsevärt. Utöver traditionell fotbollsverksamhet ska gå-fotboll startas för äldre. Föreningen samarbetar med andra föreningar i regionen som visat intresse för konstgräsplanen.

SÖLVESBORG
Sölvesborgs Cykel & Sportklubb får stöd med 4 600 000 kr för "Nybyggnation av pumptrack, teknikyta och flowtrail på Sölversborg 4:1 i Sölvesborgs kommun"

Projektets syfte är att föreningen vill möta en bredare målgrupp och erbjuda variation i cyklingen. I projektet ingår att bygga tre cykelarenor; en pumptrack, skillsarea och flowtrail som passar olika åldrar, och där det finns möjlighet att öva balans och teknik tillsammans med andra. Platserna för byggnationerna är idrottsområdet Svarta led och naturområdet Ryssberget. Båda platserna ligger i anslutning till centrala Sölvesborg. Klubben kommer att arrangera prova-på-dagar för att få fler att upptäcka de nya anläggningarna. Verksamheten kommer sedan att bedrivas både i organiserad och spontan form.

TOMELILLA
Lunnarps Bollklubb får stöd med 3 366 000 kr för "Om- och tillbyggnation av träningshall m.m. - Norra Kverrestad 13:20, 44:1"

Syftet med projektet är att anpassa Parkvillan och göra den tillgänglig för personer med funktionsnedsättning samt att nuvarande styrketräningshall anpassas för att användas av målgruppen. Omklädningsrum och övriga delar på anläggningen görs också tillgängliga för målgruppen. Tälthallen ska göras om så att den blir användbar året om. De nya verksamheterna som kommer skapas för målgruppen är fotboll, mattcurling, softtennis, badminton, boccia, basketboll, bågskytte, styrketräning och zumba.

VEBERÖD
Spinndisc Frisbee Klubb får stöd med 2 385 000 kr för "Byggnation av Frisbeegolfbana på fastigheten Kvarnbrodda 1191 i Lunds kommun"

Projektet syftar till att anlägga en frisbeegolfanläggning som är attraktiv för alla spelare. Det ska finnas särskilda banor för barn i de lägre åldrarna, nybörjare och för mer avancerade spelare. Svenska Discgolfförbundet är samarbetspart i projektet och har nyligen beslutat att discgolf ska bli en parasport, Spinndiscs satsning blir ett pilotprojekt för den satsningen.

VINGÅKER
Högsjö Bollklubb får stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation av konstgräsplan på fastigheten Högsjögård 5:21 i Vingåkers kommun"

Projektets syfte är att utveckla föreningens barn- och ungdomsverksamhet genom att anlägga en fullstor konstgräsplan på Högsjö idrottsplats. Genom projektet förlängs säsongen avsevärt. Planen kommer att användas för organiserad träningsverksamhet för både tjejer och killar. Särskilda insatser ska göras för att få igång tjejverksamhet. Samarbete kommer att ske med andra fotbollsföreningar i kommunen.

VISBY
Visby Brukshundklubb får stöd med 2 614 000 kr för "Ombyggnation av grishus till hundhall på Gotland Roma Lövsta 2:2 i Gotlands kommun"

Syftet med projektet är att skapa förutsättningar för hundträning året runt. Att kunna bedriva verksamheten även vintertid ses som en förutsättning för att kunna utöka och utveckla verksamheten för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. I projektet ingår att bygga om ett gammalt grishus till en hundhall med konstgräs, där skjutväggar gör så att flera aktiviteter kan bedrivas samtidigt. Både spontan och organiserad verksamhet kommer att bedrivas i byggnaden. Anläggningen kommer att användas av hundsportklubbar, skolor och andra ideella organisationer på Gotland.

VÄXJÖ
Allmänna Skidklubben Växjö får stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation av skidskytteanläggning på Växjö Bergkvara 6:1 i Växjö kommun"

Projektets syfte är att utöka föreningens barn- och ungdomsverksamhet med skidskytte. I projektet ingår att anlägga en skidskytteanläggning med skjutvall för luftgevärsskytte med tio skjutplatser och tillhörande slingor som ska beläggas med konstsnö vintertid. Den nya verksamheten kommer att bestå av organiserad träning inom skidskytte för olika åldersgrupper och nivåer. Prova-på-verksamhet kommer att arrangeras för att få fler att upptäcka sporten. Anläggningen kommer även kunna användas av andra föreningar och de som vill träna på egen hand.

YSTAD
Öja Fotbollsförening får stöd med 282 000 kr för "Nybyggnation av padbolbana - Herrestad 23:2"

Syftet med projektet är att anlägga en padbolbana för föreningens barn och ungdomar. En padbolbana kommer utveckla målgruppens teknik inom fotbollen och samtidigt vara en ny verksamhet inom föreningen. Verksamheten på banan kommer både vara organiserad och spontan.

ÅSTORP
Lydinge Golfklubb får stöd med 4 167 000 kr för "Nybyggnation av footgolf och discgolfbanor på Hyllinge 36:3 i Åstorps kommun"

Syftet med projektet är att anlägga en footgolf- och discgolfbana i anslutning till klubbens golfanläggning. Ny verksamhet för framförallt barn och ungdomar ska startas genom organiserad och spontan träning och spel.

ÖSTERHANINGE
Haninge Golfklubb får stöd med 4 633 000 kr för "Tillgänglighetsanpassningar på fastigheten Årsta 1:61 i Haninge kommun"

Projektet syftar till att göra tillgänglighetsanpassningar på Haninge Golfklubb för att kunna etablera paragolf som en del i föreningens verksamhet. Både organiserad och spontan paragolf planeras. Projektet kommer att göra banan med dess hinder mer framkomlig och enkel för att passa målgruppen.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2021-12-14.