Till innehållet

Lokalstöd juni 2021

Lokalstöd juni 2021

Sorterade efter ort i bokstavsordning

GÄLLIVARE

Dundret MTB har fått stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation av bergscykelbana på fastigheten Dundret 5:4 i Gällivare kommun"

Projektets syfte är att skapa förutsättningar för att barn och unga ska kunna cykla mountainbike (bergscykel) på ett säkert, roligt och utmanande sätt. I projektet ingår att anlägga två downhillbanor med olika svårighetsgrad på Dundrets skidanläggning. I nära anslutning till downhillbanorna kommer även en pumptrack att byggas, anpassad både för nybörjare och mer avancerade åkare. Verksamheten ska bedrivas både i spontan och organiserad form. Anläggningen kommer även att utnyttjas av andra föreningar, skolor och övriga cykelintresserade.

GÄRSNÄS

Södra Skånes Scoutdistrikt av Scouterna har fått stöd med 1 621 000 kr för "Tillbyggnation och nybyggnation av ett lägerområde Gyllebo 1:16 i Simrishamns kommun"

Projektets syfte är att utveckla och bredda verksamheten på Sjöröds lägerområde, genom att göra det tillgängligt för grupper med särskilda behov. Hinder i den nuvarande fysiska miljön gör att alla som vill inte kan delta i de läger, kollo och andra aktiviteter som bedrivs av scoutkårerna i södra Skåne. I projektet ingår att bygga tillgänglighetsanpassade duschar, wc, samt att tillgänglighetsanpassa övernattningsstugor för att verksamhet ska kunna bedrivas. Lägerverksamhet kommer att anordnas i samarbete med funktionshindersorganisationer och omsorgsverksamhet.

HUDIKSVALL

Hudiksvalls IF Skidor har fått stöd med 3 521 000 kr för "Nybyggnation av multisportanläggning på fastigheten Östanbräck 1:43 i Hudiksvalls kommun"

Syftet med projektet är att skapa en naturlig mötesplats som inspirerar till rörelse och möjliggör cykling och andra rullsporter i en trafiksäker miljö. Genom att anlägga en pumptrack samt asfalterad slinga möjliggörs spontanidrott för barn och ungdomar i en säker och tillgänglig miljö. Aktiviteterna kopplade till projektet är rullsporter i alla dess former, cykel, rullskidor, inlines, rullstol, skateboard, sparkcykel, MTB och rullatorer. Anläggningen kommer att användas både spontant och i organiserad form.

KOPPARBERG

Löa Sportklubb har fått stöd med 1 954 000 kr för "Nybyggnation av ny idrottshall, V:a Löa 6:36"

Syftet med projektet är att anlägga en multihall med en padelbana, en plan för volleyboll och en klättervägg. Padelverksamheten och volleybollverksamheten kommer vara organiserad med ledare. Föreningen planerar att ha träning schemalagt dagligen på eftermiddagar och kvällar. Föreningens huvudsakliga målgrupp är barn och ungdomar under 25 år. Den nya multihallen kommer att vara tillgänglighetsanpassad för att alla ska kunna aktivera sig.

LESSEBO

Lessebo gymnastik och idrottsförening har fått stöd med 3 621 000 kr för Nybyggnation av konstgräsplan
Lessebo 9:1 i Lessebo kommun

Syftet med projektet är att skapa en ny idrottsyta för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning som gör det möjligt att spela fotboll året runt. I projektet ingår att bygga en belyst 11-manna konstgräsplan. Verksamheten kommer att vara både organiserad och spontan. Uppskattningsvis kommer anläggningen att användas alla dagar i veckan av föreningen.

LIDKÖPING

Lidköpings skateboardförening har fått stöd med 4 015 000kr för "Nybyggnation av skatepark på fastigheten Sannorna 5:1 i Lidköpings kommun"

Projektets syfte är att utöka och utveckla möjligheterna till sociala och spontana aktiviteter för barn och ungdomar i Lidköpings kommun, genom att bygga en betongpark för skateboard. Anläggningen kommer i huvudsak att användas spontant, men föreningen kommer även ha viss organiserad verksamhet, anordna tävlingar, prova-på-tillfällen, läger och andra events i betongparken.

LINKÖPING

IFK Wreta Kloster har fått stöd med 3 039 000 kr för "Nybyggnation av konstgräsplan på fastigheten Kungsbro 1:318 Linköpings kommun"

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en belyst 9-manna konstgräsplan. Med den nya planen kommer träningsförutsättningarna att förbättras och säsongen förlängas avsevärt. Organiserad barnverksamhet i form av träning och matcher kommer att bedrivas alla dagar i veckan. I samarbete med andra fotbollsklubbar pågår en särskild satsning för att utveckla fotbollsverksamheten för flickor. Andra föreningar och verksamheter lokalt kommer även de beredas möjlighet att använda den nya anläggningen.

LUDVIKA

Sunnansjö Idrottsklubb har fått stöd med 281 000 kr för "Nybyggnation av utegym Ludvika Sunnansjö 56:4 i Ludvika kommun"

Projektets syfte är att skapa möjlighet för framförallt ungdomar, att träna kondition och styrka när de vill, utan kostnad och utan att vara beroende av skjuts. I projektet ingår att bygga ett utegym intill ett motionsspår centralt i byn. Gymmet kommer att bestå av tio stationer med gymredskap byggda av stockar. Det kommer även att finnas redskap för att träna motorik, balans och spänst. Anläggningen kommer att användas spontant och inom ramen för föreningsidrotten.

LULEÅ

Luleå Gjutaren Idrottsförening har fått stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation av asfalterad multibana, sommaranpassad skidskyttevall samt pumptrack på fastigheten Björkskatan 1:3, Björkskatan 7:25, Hertsön 20:1, Kronan 1:1 i Luleå kommun"

Projektets syfte är att skapa en säker och rolig träningsanläggning för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning som kan användas för olika aktiviteter på hjul, som exempelvis rullskidor och cykel. I projektet ingår att anlägga en asfalterad multibana med en integrerad pumptrack, samt sommaranpassa skidskyttevallen med bland annat en asfalterad straffrunda.

Genom projektet kan föreningen utveckla ny träningsverksamhet som kan bedrivas under vår, sommar och höst, vilket förlänger träningssäsongen. Verksamheten kommer att bedrivas både i organiserad och spontan form, och klubben ska arrangera prova-på-tillfällen för att locka fler till området. Andra lokala föreningar och funktionshindersorganisationer i kommunen kommer också att förlägga verksamhet på anläggningen.

RÖNNÄNG

Rönnängs Fotbollsförening har fått stöd med 4 484 000 kr för "Nybyggnation av padelhall på fastighet Bäckevik 1:35, Tjörns kommun"

Syftet med projektet är att anlägga en padelhall med tre padelbanor. Padelverksamheten kommer bedrivas inom föreningens padelsektion. Föreningens huvudsakliga målgrupp är barn och ungdomar under 25 år. Organiserad träning med ledare kommer bedrivas i hallen. Den nya padelhallen kommer att vara tillgänglighetsanpassad för att alla ska kunna spela.

SOLLERÖN

Sollerö IF har fått stöd med 967 000 kr för "Nybyggnation av klubblokal med omklädningsrum Lerön"

Syftet med projektet är att anlägga en samlings-och klubblokal som blir tillgänglig för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Föreningen bedriver roddverksamhet, motionsrodd och kyrkbåtsrodd. Byggnationen medför att det kommer bedrivas verksamhet året om.

STRÖMSUND

Strömsunds Skateförening har fått stöd med 740 000 kr för "Nybyggnation av skatepark på fastigheten
Strömsund 2:26 i Strömsunds kommun"

Projektets syfte är utöka och utveckla möjligheterna till sociala och spontana aktiviteter för barn och ungdomar i Strömsunds kommun, genom att bygga en streetpark för skateboard. Anläggningen kommer i huvudsak att användas spontant, men föreningen kommer att anordna styrda aktiviteter varje vecka plus särskilda tillfällen för tävlingar och utbildningar.

SUNDSVALL

Sundsvalls Golfklubb har fått stöd med 3 808 000 kr för "Tillgänglighetsanpassning av fastigheten Sundsvall Skottsund 16:1"

Syftet med projektet är att utveckla en befintlig golfanläggning genom tillgänglighetsanpassning så att handigolf kan bedrivas. Framkomligheten på banan ska förbättras genom utslätningar och borttagande av hinder samt asfaltering av grusgångar. Banan kommer att kompletteras med ett femte orange tee vilket skapar en korthålsbana utan att man behöver bygga en ny bana. Även vissa tillgänglighetsanpassningar i klubbhus ingår såsom dörröppnare, ramp och breddning av entréer samt installation av tillgänglighetsanpassad toalett.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2021-06-22.