Till innehållet

Lokalstöd september 2021

Lokalstöd september 2021

Sorterade efter ort i bokstavsordning

FAGERSTA
Fagersta Orienteringsklubb har fått stöd med 1 343 000 kr för "Nybyggnation av klubblokal, teknikbana för cykling samt hårdgörande av motionsspår på Fageråsen Semla 11:9 i Fagersta kommun"

Syftet är att skapa en mötesplats och nya aktiviteter för barn, ungdomar, äldre och personer med funktionsnedsättning. I projektet ingår att bygga om en modulbyggnad till klubbstuga som delas av två föreningar. Befintlig lokal är utdömd sedan 2017 på grund av röta och mögel och saknar tillgänglighetsanpassning, tillgång till toalett, dusch och vatten. I lokalen ska utbildningar, teori, samlingar och sociala aktiviteter bedrivas. Det kommer även att finnas tillgång till RWC, vatten, dusch- och omklädning. En enklare teknikbana för cykling anpassad för yngre barn ska också byggas. Dessutom ska ett kortare motionsspår hårdgöras, för att barn, äldre och personer med funktionsnedsättning på ett enkelt sätt ska kunna röra sig i naturen.

FINSPÅNG
Finspongs Skyttegille har fått stöd med 1 550 000 kr "Nybyggnation av skyttelokal på fastigheten Gammelstorp 3:1 i Finspångs kommun"

Projektets syfte är att anlägga en tillgänglighetsanpassad skyttelokal för olika discipliner inom skytte. Lokalen kommer att vara ca 120 kvm och anpassas med bred entré och dörröppnare samt tillgänglighetsanpassad toalett. Projektet genomförs i samarbete med bland annat skolor i Finspång och Finspångs Pistolskytteförening. Föreningen kommer att kunna inkludera skyttar med funktionsnedsättning.

GÖTEBORG
Styrsö Boll Klubb har fått stöd med 4 401 000 kr för "Ombyggnation och tillbyggnation av friskvårdshus
Styrsö 3:275"

Syftet med projektet är att bygga om befintlig klubbanläggnings omklädningsrum så att både flickor och pojkar kan använda lokalen samtidigt. Ombyggnationen möjliggör även nya verksamheter på ön såsom gymverksamhet, gruppträning, bordtennis, utbildningar, kulturella aktiviteter och rehabiliterande träning.

HALMSTAD
Kvibille Bollklubb har fått stöd med 3 942 000 kr för "Nybyggnation av en padelhall, Kvibille 2:1"

Syftet med projektet är att bygga en padelhall med två banor samt omklädningsrum. Organiserad verksamhet för målgruppen barn och ungdomar och äldre kommer finnas året runt. Föreningen vill kunna erbjuda fler idrottsaktiviteter och engagera fler barn och ungdomar på orten.

HAMMARÖ
Skoghalls Cyklelklubb Hammarö har fått stöd med 351 000 kr för "Nybyggnation av pumptrack på fastigheten Mörmon 5:33 i Hammarö kommun"

Projektets syfte är att skapa förutsättningar för att barn och unga ska kunna cykla mountainbike (bergscykel) och BMX på ett säkert, roligt och utmanande sätt. I projektet ingår att anlägga en pumptrack med kullar och svängar som blir anpassad både för nybörjare och mer avancerade åkare. Verksamheten ska bedrivas både i spontan och organiserad form.

HULTSFRED
Hultsfred Gymnastikklubb har fått stöd med 2 216 000 kr för "Nybyggnation av uteanläggning med inriktning parkour och motorik på fastigheten Läroverket 2:1 i Hultsfred kommun"

Projektets syfte är att få fler barn och ungdomar i Hultsfred att röra på sig genom att erbjuda en plats som efterfrågas av målgruppen. Föreningen ska tillsammans med samarbetspartners bygga en utomhusanläggning med inriktning mot parkour, motorik och hinder. Placeringen i Hultsfred av anläggningen kommer att bli i närheten av skolor och idrottsanläggningar. Det kommer att vara en bredd av olika möjligheter för fysiska aktiviteter för alla från 3 års ålder och uppåt. Aktiviteter kommer att erbjudas organiserat, men stor del blir också spontananvändning.

HÖRBY
Önneköps Idrottsförening har fått stöd med 3 349 000 kr för "Nybyggnation av multiarena (utegym, padel, streetbasket, motorikbana) på fastigheten Önneköp 5:32"

Syftet med projektet är att bygga en multiarena på den egenägda anläggningen Björkvallen. Arenan ska innehålla multiarena (konstgräs med sarg), utegym, streetbasket, motorikbana och en padelbana. Föreningen vill öka möjligheten till spontanidrott året om för byns barn och unga.

KIRUNA
Vittangi Sportklubb har fått stöd med 2 285 000 kr för "Nybyggnation av aktivitetsområde på Kiruna Vittangi 66:21 i Kiruna kommun"

Syftet med projektet är att bygga en belyst aktivitetspark innehållande skatepark, utegym, hinderbana, beachvolleyplan, cykel-/springbana och löparbana med längdgrop på ett område som ligger mitt i Vittangi. Aktivitetsparken kommer bli lättillgängligt för alla barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

KRAMFORS
Nordingrå Sportklubb har fått stöd med 288 000 kr för "Nybyggnation av utegym på fastigheten Kramfors Nordingrå Prästbord 1:136 i Kramfors kommun"

Projektets syfte är att skapa en naturlig mötesplats och öka utbudet av fysiska aktiviteter både för unga och äldre, inom och utanför föreningslivet. I projektet ingår att bygga ett utegym med tio stationer som kommer att ligga centralt och i nära anslutning till ett motionsspår. Gymmet kommer att användas varje vecka i organiserad träning och spontant. Prova-på-tillfällen kommer även att arrangeras.

LUDVIKA
Hagge Golfklubb har fått stöd med 1 040 000 kr för "Nybyggnation av inomhusanläggning för golf på fastighet Hagge 1:237 i Smedjebackens kommun"

Syftet med projektet är att kunna förlänga säsongen och möjliggöra golfträning under vinterhalvåret för i huvudsak barn och ungdomar. I projektet ingår att bygga en golfstudio med två utslagsplatser och en träningsyta. Verksamheten kommer både vara organiserad och spontan. Klubben kommer även att erbjuda prova-på-aktiviteter och riktade insatser för att nå målgrupperna. Insatser kommer även göras för äldre personer över 65 år och personer med funktionsnedsättning.

NORRKÖPING
Västra Husby IF har fått stöd med 510 000 kr för "Nybyggnation av utegym"

Syftet med projektet är att bygga en träningsanläggning utomhus i form av ett utegym på föreningens ägda fastighet. Utegymmet ska vara öppet dygnet runt och kommer vara lättillgängligt för alla barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Prova-på-dagar och cirkelträning kommer organiseras av föreningen.

SANDVIKEN
Högbo GIF har fått stöd med 2 667 000 kr för "Nybyggnation av skidlekpark Östanbyn 16:4 i Sandvikens kommun"

Syftet med projektet är att locka fler barn och ungdomar att börja med skidåkning i en säker och rolig åkmiljö där man samtidigt tränar teknik, motorik och balans. I projektet ingår att bygga en skidlekpark som ska innehålla 700 meter lång skicrossbana med gupp och kurvor, och en svagt sluttande yta för yngre barn. Anläggningen ska anpassas med olika svårighetsgrader för att möjliggöra nyttjande oavsett funktionsvariation. Verksamheten på området kommer att utövas både i organiserad och spontan form. Skolor och andra skidklubbar på närliggande orter kommer också att kunna använda anläggningen. Sommartid kommer platsen att användas för cykling, och vissa delar som är asfalterade, även för rullskidor.

SKELLEFTEÅ
Bygdsiljums Motorklubb har fått stöd med 5 001 000 kr för "Nybyggnation av markovalbana samt motorgård på fastigheten Bygdsiljum 4:18 i Skellefteå kommun"

Syftet med projektet är att ge barn och ungdomar möjlighet att utveckla sitt intresse för skoter, enduro och motocross genom byggnation av en markovalbana och en motorgård. En markovalbana är en anlagd oval bana på mark och används under barmarksäsongen då man inte kan åka på snö och frusna sjöar. Motorgården är tänkt att fungera både som social mötesplats, utbildningslokal för teoretiska och praktiska utbildningar samt som maskinhall. Organiserad verksamhet kommer att ske vid ett par tillfällen i veckan året om.

STOCKHOLM
Stiftelsen Orionteatern har fått stöd med 2 957 000 kr för "Tillbyggnation på fastigheten Gurkan 2 i Stockholms kommun"

Projektet syftar till att skapa ett nytt scenrum för barn och ungdomar på Orionteatern på Södermalm i Stockholm. Genom det kommer ny verksamhet att kunna startas i form av workshops, konserter, barngrupper och föreställningar med intim närvaro och hög delaktighet. Nya lokalen kommer att vara belägen på andra våningen på teatern och förses med en rullstolshiss. Inom några år kommer en tunnelbanestation öppnas mitt emot teatern vilket öppnar upp för skolbarn ifrån hela norrförort i Stockholm att delta i Orionteaterns verksamhet. Projektet genomförs i samarbete med Stockholm Stad.

STRÖMSTAD
Rossö samhälls- och fritidsförening har fått stöd med 334 000 kr för "Nybyggnation av aktivitetsplats och utegym, Rossö 2:86 och 2:84"

Syftet med projektet är att bygga en aktivitetsplats på Rossö med utegym och plats för lek. Föreningen vill öka möjligheten till aktiviteter året om för samhällets barn och unga.

SÄTER
Säters Golfklubb har fått stöd med 3 693 000 kr för "Nybyggnation av aktivitetshus Skönviksbrunn på fastigheten Jönshyttan 1:1 del av Säters kommun, 1:345"

Projektet syftar till att bygga om en äldre garagebyggnad till en kombinationshall för att samla en rad olika aktiviteter som idag inte bedrivs eller inte kan bedrivas vintertid i Säter. I hallen ska förutom golf finnas möjlighet till att utöva boul, boccia och bågskytte. PRO Säter kommer att bilda en egen boulförening där även boccia ingår som är mer anpassad för personer med funktionsnedsättning.

UPPSALA
Jumkils IF har fått stöd med 281 000 kr för "Nybyggnation av utegym på fastigheten Ullbolsta 1:2 i Uppsala kommun"

Projektets syfte är att utveckla nya träningsmöjligheter för barn och unga i Jumkil genom att bygga ett belyst utegym intill Ullerängens IP. Utrymmet är tänkt att användas både spontant dagligen och för organiserad träning i Jumkils IF:s regi. Föreningen kommer att anordna instruktionsdagar och prova-på-dagar för målgrupperna.

VÄSTERVIK
Föreningar i Tjust har fått stöd med 3 772 000 kr för "Ombyggnation och tillgänglighetsanpassning av Västervik 3:7 i Västerviks kommun"

Syftet med projektet är att utveckla och utöka föreningsverksamheten på friluftsgården Marsbäcken, med särskilt fokus på personer med funktionsnedsättning, barn och ungdomar. I projektet ingår att bygga om, tillgänglighetsanpassa och isolera delar av lokalerna. Dessutom kommer en ny träningslokal för rodd att byggas. Åtgärderna i lokalerna möjliggör nya föreningsaktiviteter året runt. Exempelvis pararodd, modellflyg, durspel, läger för barn och unga med funktionsnedsättning och deras familjer samt aktiviteter för personer med funktionsnedsättning inom kommunal verksamhet.

YSTAD
Löderups Idrottsförening har fått stöd med 816 000 kr för "Nybyggnation av padelbanor och beachvolleyplan på Löderup 21:162 i Ystad kommun"

Syftet med projektet är att bygga en aktivitetsyta utomhus med två padelbanor och en beachvolleyplan. Föreningen vill aktivera och engagera fler barn och ungdomar till ett aktivt liv.

ÅMOTFORS
Valfjällets Slalomklubb har fått stöd med 2 347 000 kr för "Nybyggnation av tillgänglighetsanpassad föreningslokal/värmestuga, liftspår, motionsslinga, MTB-cykeldownhillsnedfart och en padelbana.
Eda Gryttved 1:68 och 1:66, Eda Kommun"

Syftet med projektet är att bygga en tillgänglighetsanpassad föreningslokal/värmestuga med sanitetsanläggning. Föreningen ska också förbättra lift och nedfarter, tillgänglighetsanpassa motionsled samt bygga en padelbana. Föreningen vill skapa nya verksamheter året runt för personer med funktionsnedsättning. Föreningen vill också ge möjligheter för barn och ungdomar att spela padel. Alla dessa nya verksamheter kommer att vara organiserade och ledarledda.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2021-11-02.