Till innehållet

Lokalstöd september 2022

Lokalstöd september 2022

Sorterade efter ort i bokstavsordning

ALVESTA
Alvesta Skid- och Orienteringsklubb får stöd med 4 717 000 kr för "Anläggande av asfalterad bana på Alvesta Lekaryd 1:11 i Alvesta kommun"

Projektets syfte är att möjliggöra rullskidåkning och andra aktiviteter på hjul för barn och ungdomar, personer med funktionsnedsättning och personer över 65 år i en säker miljö utan trafik. I projektet ingår att asfaltera två banor, där en är lite kortare, enklare och flackare än den andra för att passa nybörjare. Verksamheten kommer att vara både organiserad med ledarledda träningar och tävlingar, men även spontan. Prova-på-aktiviteter ska anordnas för att locka fler till anläggningen och verksamheten.

DEGEBERGA
Degeberga Widtsköfle Golfklubb får stöd med 485 000 kr för "Tillgänglighetsanpassningar på fastigheten Vittskövle 95:1 i Kristianstads kommun"

Projektets syfte är att erbjuda och kunna starta paragolf på en tillgänglighetsanpassad korthålsbana. På banan kommer utslagsplatserna vara större och tillgängliga för personer i elscootrar eller elstolar. Banans olika hål kommer att vara beskrivna med skyltar och för synskadade kommer en talande syntolkning av varje hål att finnas som nås via mobiltelefon. Anpassningar som ingår i projektet är iordningställande av spelhål, skyltning, utslagsplatser, ramp och dörröppning till utrustningsförvaring.

ESLÖV
Marieholms Byaförening får stöd med 1 765 000 kr för "Nybyggnation av skatepark
- Sibbarp 2:88, Eslövs kommun"

Syftet med projektet är anlägga en skatepark i betong i Sibbarp i Eslövs kommun. Målgruppen är barn och ungdomar. Parken ska vara öppen för alla och användas kostnadsfritt. Föreningen vill kunna erbjuda målgruppen ett alternativ som inte enbart är de traditionella lagidrotterna.

GRISSLEHAMN
Grisslehamns Sportklubb får stöd med 451 000 kr för "Nybyggnation av pumptrack på fastigheten Norrtälje Väddö-Tomta 3:88"

Syftet med projektet är att attrahera ungdomar till egen aktivitet och rörelse på en anläggning de själva önskat. Föreningen vill anlägga en pumptrackbana som mäter 42 m och har en yta på cirka 230 kvadratmeter.

HALSTAHAMMAR
Hallsta Ridklubb får stöd med 2 278 000 kr för "Anläggande av naturbana/ridstig på Hallstahammars-Nibble 1:131 i Hallstahammars kommun."

Projektets syfte är att möjliggöra ridning i skogen för barn och ungdomar med och utan funktionsnedsättning genom att anlägga två olika slingor. Ena slingan kommer att vara lite längre och ha fem utplacerade aktivitetsstationer där man kan träna på olika moment. Andra slingan kommer att gå runt en hage på plan yta och ligga nära anläggningen för de som antingen vill rida snabbare eller inte klarar att rida en längre stund. Banan kommer att användas både i ridskoleverksamheten och individuellt.

HÄRNÖSAND
Bondsjöhöjdens Idrottsklubb får stöd med 4 483 000 kr för "Anläggande av rullskidbana på fastigheten Härnösand Bondsjö 2:290 och Fastlandet 2:64 i Härnösands kommun"

Projektets syfte är att möjliggöra rullskidåkning för i huvudsak barn och ungdomar på trafiksäkra banor genom att anlägga en asfalterad rullskidbana. Anläggningen kommer både att inrymma två slingor, en mer teknisk och en enklare för nybörjare och för andra aktiviteter på hjul. Verksamheten kommer att bedrivas i både organiserad och spontan form.

HÖÖR
Frisksportklubben Tor får stöd med 2 434 000 kr för "Byggnation av klättervägg och skateyta på fastigheten Stehag 37:10 i Eslövs kommun"

Syftet med projektet är att skapa ett större utbud av aktiviteter året om för de barn och ungdomar som bor i Stehag med omnejd. I projektet ingår att bygga en yta för nybörjarskejt och klättring i ett aktivitetshus som tidigare varit en lada. Verksamheten kommer i första hand att vara spontan, men prova-på-tillfällen och ledarledd nybörjarskejt kommer att erbjudas.

KRISTIANSTAD
Ovesholms IF får stöd med 5 000 000 kr för "Anläggande av konstgräsplan på fastigheten Ovesholm 9:1 i Kristianstads kommun"

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en 11-manna konstgräsplan. Med den nya planen kommer träningsförutsättningarna att förbättras och säsongen förlängas avsevärt. Organiserad barnverksamhet i form av träning och matcher kommer att bedrivas. Möjligheter att boka plantider för andra föreningar och verksamheter som visat intresse kommer att finnas. Under obokade tider kommer planen att vara tillgänglig för alla som vill nyttja den.

LÖTTORP
Åkerbo Hästklubb får stöd med 484 000 kr för "Tillbyggnation av samlingsrum med toalett på fastigheten Löttorp 4:13 i Borgholm kommun"

Syftet med projektet är att anlägga en tillgänglighetsanpassad toalett och ett uppehållsrum i det befintliga ridhuset. Föreningen bedriver idag ridning för personer med funktionsnedsättning i ridhuset och vill utveckla verksamheten till att målgruppen också kan samlas inför sin ridning och efteråt.

MÖRBYLÅNGA
Hulterstads AIK får stöd med 2 116 000 kr för "Tillbyggnation för aktivitetshall 4:26 Hulterstads AIK "

Syftet med projektet är att bygga en aktivitetshall med fullstor plan för olika bollidrotter så som volleyboll, badminton, pickleball men också för fullstor plan för bowls. Målgrupperna är barn, ungdomar, personer med funktionsnedsättning och äldre personer.

PERSTORP
Perstorp Bälinge Idrottsklubb får stöd med 5 015 000 kr för "Anläggande av 11-manna konstgräsplan på fastigheten Perstorp 21:1 och 22:1 i Perstorps kommun"

Projektet syftar till att utveckla fotbollsverksamheten för barn och ungdomar genom att anlägga en 11-manna belyst konstgräsplan. Med den nya planen kommer träningsförutsättningarna att förbättras och säsongen förlängas avsevärt. Den belysta planen kommer också att ge möjlighet att starta upp Gå-fotboll för personer över 65 år och annan spontananvändning under hela året.

TRANÅS
Tranås Bouleklubb får stöd med 5 015 000 kr för "Nybyggnation av boulehall"

Syftet med projektet är att Tranås Bouleklubb ska bygga en boulehall i Tranås. Föreningen vill skapa en mötesplats där man kan spela, träna och tävla i boule men också en mötesplats för befintliga medlemmar. Den nya lokalen planeras att bygga på idrottsområdet Bestorp IP. Lokalen ska vara tillgänglighetsanpassad.

Tilläggsbeslut

RÖNNÄNG
Rönnängs Fotbollsförening får stöd med 531 000 kr för "Nybyggnation av padelhall på fastighet Bäckevik 1:35, Tjörns kommun"

Till följd av extraordinära händelser har kostnader för projektet ökat kraftigt. Tilläggsbeslutet möjliggör färdigställandet av anläggningen.

Hjälpte informationen på denna sida dig?
Sidan uppdaterades 2022-10-17.