Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Utvärdering av sociala medier i arvsfondsprojekt

Rapporten publicerades:

Syfte

Stiftelsen KFUM Söder Fryshuset i Stockholm driver ett projekt vars syfte är att etablera Lugna Gatan i Göteborgs och Malmös mest utsatta områden. Syftet med utvärderingen har varit att följa upp och utvärdera uppbyggnaden av Lugna Gatans etablering i Göteborgs och Malmös mest utsatta områden utifrån städernas egna förutsättningar och problematik.

Beskrivning

Lugna Gatan har i sitt arbete både fått uppskattning för sin verksamhet och fått möta kritik och misstänksamhet. Utvärderingen nyanserar bilden och belyser frågor kring Lugna Gatans roll i förorten, relationen till ungdomarna och samarbetet med offentlig sektor.

Lugna Gatans webbplats (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Studien utfördes av:

Fil dr Thomas Öhlund, Institutionen för socialt arbete, Stockholms universitet.

Presentation av Thomas Öhlund på Stockholms Universitets webbplats (extern webbplats, öppnas i nytt fönster)

Läs rapporten

Utvärderingsrapporten Förortens sociala kapital presenterades i juni 2009. Du kan antingen ladda ner utvärderingen eller läsa den digitalt.

Annica Thomas
Utvärderingsansvarig
Telefon
08-700 07 94