Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Utvärdering av projekt kring ungas arbete och sysselsättning

Rapporten publicerades:

Syfte

Ungdomsarbetslösheten och unga människors etableringsvägar i arbetslivet är en fråga som hamnat alltmer i fokus. Behovet av hjälp att navigera på en allt mer komplex arbetsmarknad är exempelvis en viktig fråga för de allra flesta unga idag. Många känner sig vilsna och behöver stöd när de ska fatta beslut, välja väg och utveckla sin anställningsbarhet i relation till arbetsmarknadens krav och behov. Studien kommer att ge kunskap om metodutveckling och om vilka avtryck projekten gjort i befintliga strukturer samt fördjupad förståelse för en specifik problematik eller målgrupp.

Beskrivning

Studien handlar om ett fyrtiotal projekt som handlar om att skapa förutsättningar för unga att komma ut i arbete. Arvsfonden under perioden 1996-2012 beviljat drygt 63 miljoner kronor till dessa projekt.

Projekt som ingår i utvärderingen Pdf, 135 kB. (Pdf, 135 kB)

Studien utfördes av:

Fil dr Gunnar Gillberg vid Göteborgs universitet.

Presentation av Gunnar Gillberg på Göteborgs universitets webbplats

Läs rapporten

Studien presenterades vid ett utvärderingsseminarium i Stockholm den 7 maj 2015. Du kan antingen ladda ner utvärderingen eller läsa den digitalt.

Annica Thomas
Utvärderingsansvarig
Telefon
08-700 07 94