Till innehållet

Samverkan kring hedersrelaterat våld och förtryck - en studie av projektet Kärleken är fri 2014-2017

Rapporten publicerades:

Syfte

Projektet Kärleken är fri är ett samarbete mellan Rädda Barnen, Länstyrelsen i Östergötland, Folkteatern i Gävleborg och Örebro Länsteater, och bygger på samverkan mellan frivilligorganisationer och myndigheter. Studien syftar till att öka kunskaperna om vilka utmaningar och möjligheter det finns för ett stort antal aktörer att samverka i arbetet med att metodutveckla social verksamhet kring HRV (hedersrelaterat våld och förtryck).

Beskrivning

Med närmare 40 miljoner kronor i beviljade medel från Arvsfonden och samverkan mellan ett stort antal aktörer är projektet Kärleken är fri med stor sannolikhet den största satsningen i Sverige någonsin mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Forskare Sara Högdin från Högskolan i Halmstad har följt projektet under tre år, 2014-2017. Hennes studie ger kunskaper om de möjligheter och utmaningar som uppstår när ett stort antal aktörer samverkar. En central fråga är också hur det fortsatta arbetet kring hedersrelaterat våld och förtryck kan utvecklas för att möta de utmaningar som finns och att fånga fler utsatta grupper.

Studien utfördes av:

Sara Högdin, docent i socialt arbete, Högskolan i Halmstad

Presentation av Sara Högdin på Högskolan i Halmstads webbplats

Läs rapporten

Studien presenterades vid ett seminarium i Stockholm den 9 oktober 2017. Du kan antingen ladda ner utvärderingen eller läsa den digitalt.

Svartvit närbild på en björkstam

omslag till rapporten Samverkan kring hedersrelaterat våld och förtryck