Kakor

Vi använder oss av kakor (cookies) för att underlätta navigering och för att förbättra ditt besök på arvsfonden.se. Kakor behövs för Lyssna-funktionen och för att hantera inställningar som du gör. Genom att göra inställningar i webbläsaren kan du blockera webbkakor. Det kan innebära att vissa tjänster på webbplatsen inte fungerar samt att du får se detta meddelande ofta.

Våra filmer (tidigare Filmarkivet i Storumans kommun)

Projektet drivs av: Kultur Akademin

Beskrivning av projektet

I projektet ska ungdomar under tre år arbeta med att filma och dokumentera vardagslivet i Storumans kommun.

Ungdomar ska under tre år arbeta med att filma och dokumentera vardagslivet i Storumans kommun. Filmerna skapas med hjälp av telefoner, skärmplattor eller vanliga kameror. I centrum för projektet står en grupp filmledare i de äldre tonåren som kommer att leda och utbilda andra barn och ungdomar. Filmaktiviteterna blir ett verktyg för att främja samverkan och överbrygga barriärer mellan olika samhällsgrupperingar och generationer. En viktig del i projektet handlar om att skapa naturliga möten mellan unga och gamla i vilka de yngre visar och lär de äldre invånarna den digitala teknikens möjligheter. Projektet kommer bland annat att verka för att etablera en årlig film- och kulturfestival i Storuman.

De många kortfilmerna som produceras kommer att bevaras och göras tillgängliga vid Storumans Fotoarkiv och Västerbottens museum samt via Kultur Akademin. Själva filmverksamheten fortlever i Kultur Akademins regi med stöd av projektets samverkansparter.

Projektets tidstatus

85%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Projektets tidstatus

85%

Projektet startade i april 2019 och avslutas i april 2022.

Kontakt

Ort
Storuman
Sidan uppdaterades 2020-06-02.